Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Renault Megane 1.9 DCI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Moja siostra kupiła sobie Meganke II 2002 chodzi ładnie tylko czasem trzeba dłużej kręcić rozrusznikiem przy odpalaniu na zimnym i na ciepłym pojechaliśmy do serwisu i był błąd czujnika położenia wału, kupiliśmy taki czujnik (Nie Ori) i jest jeszcze gorzej. moja prośba jest taka abyście napisali:

1. Jaki program do diagnostyki Renault

2. Interfejs

aha jak w servisie byłem to kątem oka była nazwa takiego programu DD 2000 czy coś w tym stylu . Może ktoś z klubowiczów ma taki fejs program. Proszę o odpowiedź bo tak jeździć do serwisu to trochę szkoda kasy jak wiadomo co jest a oni za podpięcie kasują 120 zł

Opublikowano
  • Autor

dzięki bryniu a mówiłem jej kup sobie audi (Audi nigdy się nie psuje :decayed:) ja nawet nie mam klucza do odkręcania kół :> tylko tak się zastanawiam co jest z tym czujnikiem pokazuje błąd ja si go zamieni na nowy nie ori to jest masakra. Z tego co wiem to w polsce jest mało z tym silnikiem Meganek

Opublikowano

Proponuje zaczac od rzeczy najprostszej i najtanszej. Przekaznika swiec zarowych.

Mam tylko pytanie w jakich syt. ciezko odpala ? tzw dluzej kreci. Gdy jezt zimny odpala tip top a gdy jest cieplo potrafi dluzej zakrecic ? Czy nie ma związku?

Tak czy tak zorientowalbym sie o ten przekaznik. Potrafia niezle figle platac.

Opublikowano
  • Autor

Z tego co piszesz podejrzewam jednak że pierdzieli się elektroniczna blokada kierownicy.

Bryniu a co to ma wspólnego z odpalaniem

Opublikowano

Jak padaja wtryski objawy sa podobne,wymien ten czujnik na ori lub jakis uzywany.Zreszta sa 2 czujniki polozenia walka rozrzadu i polozenia walu.

Opublikowano

grippen, ile koni jest w tej megance? Bryniu, aleś mnie nastraszyła. Ja kupiłem niedawno Renówkę Trafic z takim samym silnikiem, tylko że 80KM. Póki co (odpukać nie ma problemów) i też nie słyszałem, żeby ludzie z tym mieli problemy. Ogólnie słyszałem, że to są dobre silniki.

grippen, przyjedź do Radomia to zrobi się to po taniości - mam kumpla w serwisie. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Proponuje zaczac od rzeczy najprostszej i najtanszej. Przekaznika swiec zarowych.

Mam tylko pytanie w jakich syt. ciezko odpala ? tzw dluzej kreci. Gdy jezt zimny odpala tip top a gdy jest cieplo potrafi dluzej zakrecic ? Czy nie ma związku?

Tak czy tak zorientowalbym sie o ten przekaznik. Potrafia niezle figle platac.

Świece żarowe grzeją na 100 % a z tym odpalaniem to jest różnie jak jest ciepły, zimny nie kiedy ładnie zapali błąd jest czujnika położenia wału nawet myśleliśmy że jest przestawiony rozrząd ale wymieniliśmy wszystko i tak samo jest. Zastanawiam się czy tam jest koło zwykłem zamachowe czy dwumas

grippen, ile koni jest w tej megance? Bryniu, aleś mnie nastraszyła. Ja kupiłem niedawno Renówkę Trafic z takim samym silnikiem, tylko że 80KM. Póki co (odpukać nie ma problemów) i też nie słyszałem, żeby ludzie z tym mieli problemy. Ogólnie słyszałem, że to są dobre silniki.

grippen, przyjedź do Radomia to zrobi się to po taniości - mam kumpla w serwisie. :wink4:

tam jest albo 102 albo 105 KM

Opublikowano

Francuskie to są dobre wina :) fakt miałem Megane i jak nie czujniki w drzwiach padały ,to znów czujniki xenonów,to znów wtryski /zmora tej marki / a zawieszenie to wymieniałem kilka razy.

A nie wspomnę o czujnikach w oponach te to wariowały non stop.Co prawda dużo było na gwarancji ale.....

Też szybko sprzedałem :) może to były wady wieku dziecięcego :gwizdanie:

Opublikowano

Brynia ma rację elektronika w tych samochodach to koszmar i wieczny problem.Są takie usterki że cos padło a przyczyna znajduje sie w takim miejscu że w ASO nie wiedzą :)

Opublikowano
  • Autor

Ano ma, przy odpoalaniu efekt był taki jakby rozrusznik słabo kęcił, a okazuje się że coś się blokowało i potem przestało wogóle kręcić.

Jak zabrali lawetą to dopiero wtedy w ASO wpadli, że to przez tą elekroniczną blokadę w kierownicy sa jady z odpalaniem auta, bo to niby miało być kolejne zbezpieczenie a wyszło jak zawsze.

Za dużo elektroniki napierdzielili do tych Meganek i nie ogarneli tematu

:embarrassed: sorry nie wiedziałem będziemy kombinować ale już nie mam sił

Opublikowano

Ale skad masz pewnosc ze grzeja na 100% ? Jak to sprawdziles ?

Opublikowano
  • Autor

Ale skad masz pewnosc ze grzeja na 100% ? Jak to sprawdziles ?

ja się nie sugeruje kontrolką z deski rozdzielczej od grzania świec tylko kumpel zamontował zwykłą diodę z której kabelki podprowadził gdzieś tam nie wiem gdzie ale pewnie on wie bo jest elektrykiem jak włącze zapłon to kontrolka na desce gaśnie, a ta dioda jeszcze przez 5 sekund świeci ona jest podłączona do świec czy przekaźnika nie wiem ale z tego wynika że świece grzeją

ak zabrali lawetą to dopiero wtedy w ASO wpadli, że to przez tą elekroniczną blokadę w kierownicy sa jady z odpalaniem auta

a tam jest jakiś czujnik czy co

zastanawiam się dla czego wychodzi ten błąd czujnika położenia wału[br]Dopisany: 24 Sierpień 2008, 10:51 _________________________________________________nikt nie zna nazwy programu diagnostycznego do Rnault