Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B7] 2.0 TFSi i kilka malych zmian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Chciałem przedstawić wszystkim moją A4, jest z 2006r, 2.0T quattro wersja USA. Wcześniej jeździłem dwoma a6 c5 2.5tdi i 1.9 tdi próbowałem tez BMW Mercedesa był nawet Peugeot he ale jednak Audi pasuje mi najbardziej.

Wyposażenie.

-Quattro :))
-Bixenon
-Skórzana Tapicerka
-Szyberdach
-el.szyby tył ;p
-Kierownica skórzana z MF

Chyba tyle he z takich po za standardem.

Plany.

Jest ich bardzo dużo i cały czas pojawiają się nowe

-Zderzak przód s-line. Gotowe
-Lampy Led tył. Gotowe
-Oświetlenie wnętrza zamiana na led. Gotowe.
-Oświetlenie tablicy rej. led. Gotowe.
-Żarówki led do świateł dziennych. Gotowe.
-Tablica rej. Tyl w rozmiarze USA he. Gotowe.
-Zawieszenie gwintowane. Gotowe FK Highsport mam nadzieje ze tylko do poprawy bo coś stuka. (niestety okazalo sie uszkodzone)

-Gwint KW Inox1 jest perfekcja. Gotowe.
-Felgi Ronal ;p RS6 18". Gotowe.
-Montaż pełnego Fis-u. Gotowe.
-Emblematy s-line czarne. Gotowe.
-Wydech Magnaflow 16601 :))). Gotowe. by Łuki1984
-Stożek K&N 57i Performance Induction Kit. Gotowe. by Łuki1984
-Kierownica S4 z Łopatkami. Gotowe.
-Progi S4. Gotowe.
-Sufit S4. Gotowe.

-Nowy soft :))
-Listwy drzwiowe s-line. Gotowe.
-Adapter DV Forge. Na razie leży w garażu.
-Dokładka zderzaka s-line tył. Gotowe.
-Może ściemnię szyby.
-RNS-e.
-Licznik z kolorowym Fis-em. Gotowe.
-Fotele S.
-Zewnętrzny wzmacniacz. Gotowe.

-itd. itp. heh

Zdjęcia auta przed modami.

20140113_102104.jpg

20140113_102009.jpg

A tu już po paru zmianach.

20140308_102940.jpg

20140309_154256.jpg
20140309_154303.jpg
20140309_154728.jpg

20140309_171711.jpg

20140309_171759.jpg

20140309_172420.jpg
20140309_155214.jpg

Edytowane przez luki89

Opublikowano

jest swietna:naughty: no i usa edyszyn:kox:

Opublikowano

Bardzo fajne mody w ładnym aucie. Kolor fajny, w końcu inny niż czarny :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki panowie USA jest ok ale ciężko mi się przyzwyczaić do licznika heh. A kolor osobiście przed zakupem bardziej podobał mi się czarny heh ale jak już wpadło kolo i auto poszło w dol zaczął mi się coraz bardziej podobać teraz myślę nad zmiana koloru felg i chromów na czarny może będzie fajny kontrast.

Opublikowano

Grafit zawsze mi się na audi podobał :naughty: Odpycha się chyba dobrze?! Licznika z USA na EU nie da się wymienić? :wink:

Opublikowano

Coś mi ten wydech tu jakoś dziwnie się poukładał? :mysli: Plany i wykonane mody w dobrą stronę :wink4:

Opublikowano
  • Autor

odpycha się nie nagannie ;p szukam licznika w kolorowym fisie hmm a jeżeli chodzi o wydech to co konkretnie Ci nie pasuje można poprawić ;p

Opublikowano
Dzięki panowie USA jest ok ale ciężko mi się przyzwyczaić do licznika heh. A kolor osobiście przed zakupem bardziej podobał mi się czarny heh ale jak już wpadło kolo i auto poszło w dol zaczął mi się coraz bardziej podobać teraz myślę nad zmiana koloru felg i chromów na czarny może będzie fajny kontrast.

ee przyzwyczaisz sie , zreszta chyba mozesz sobie ustawic mile albo kilometry , przynajmniej ja tak mam :wink:

Opublikowano
  • Autor

Tak mogę ale to Ci wyświetli cyfrowo przebieg w milach lub km. prędkościomierz zawsze jest wyskalowany w milach i km. mile większe km male pod milami. W każdym bądź razie nie jest to dla mnie wielkie utrudnienie ;po prostu jeżdżę trochę szybciej heh

Opublikowano

Bardzo fajnie się prezentuje!

Tablica tylna też dobrze wygląda, to jak rozumiem nie jest oficjalna wersja ?

Policja się do tego nie przywali ?

Jesteś mistrzem parkowania:kox:

Mam rodzinę w KT, może się kiedyś spotkamy:wink:

Opublikowano
  • Autor

Na razie się nie przyczepili ale na wszelki wypadek wożę prawdziwa tablice :) Dawaj znać jak będziesz się wybierał do Tarnowa to pokaże Ci jak się tak parkuje heh

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dobra furka. Mam nadzieje że K&N i Magnaflow sprawiają dużo radości tak jak to było w moim przypadku:wink:

2.0TFSI ma spory potencjał.

A jak chcesz robić nowy soft to najlepiej zaopatrz się w FMIC i mocniejsze sprzęgło bo może się ślizgać po sofcie. A jak dorzucisz wtryski od s3 8P to masz potencjał na 300KM i ponad 400Niutków:naughty: A to juz wbija w fotel. Tylko mocne sprzęgło to podstawa

Opublikowano
  • Autor

2.0 Turbo FSI (170,200Ps)ZOBACZ WYKRES (SERIA)

Stage 1 (240-250Ps, 340-350Nm)

Chiptuning ZOBACZ WYKRES (STG1)

Stage 2 (260-270Ps, 360-370Nm)

Kompletny układ wydechowy ZOBACZ WYKRES (STG2)

Stage 3 (315-325Ps, 390-410Nm)

Wydajniejsza turbosprężarka K04/06

Wydajniejszy intercooler

Oprogramowanie DSG/S-Tronic ZOBACZ WYKRES (STG3)

Stage 4* (340-350Ps, 430-450Nm)

Wydajniejsze wtryskiwacze

Wydajniejsza wysokociśnieniowa pompa paliwa

Układ dolotowy

I z tego co się orientowałem sprzęgło daje rade nawet na 4 stagu na razie jednak i tak interesuje mnie stage 2 ale potrzeba zmienić downpipe jeszcze. Turbo i icek to już spory wydatek wiec na razie będę się musiał wstrzymać choć nie ukrywam ze fajnie by było mieć ponad 300 km he

Opublikowano

Z tym s-tronic w profilu to Cię trochę wyobraźnia poniosła. ; )

Kolor słuszny, wydech spoko ale końcówki bym poprawił bo za bardzo wystają. Kolorowy fis jak najbardziej + RNS-E i aż przyjemniej się będzie w środku siedzieć. :thumbup1:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Z tym s-tronic w profilu to Cię trochę wyobraźnia poniosła. ; )

Kolor słuszny, wydech spoko ale końcówki bym poprawił bo za bardzo wystają. Kolorowy fis jak najbardziej + RNS-E i aż przyjemniej się będzie w środku siedzieć. :thumbup1:

Próbowałem zmienić info. na temat skrzyni juz kilka razy i nic z tego.. Końcówki już poprawione.

Niestety była mała przerwa przy modyfikacjach z racji na awarie skrzyni. Ciężko było znaleźć kogoś kto umie sobie z ta awaria poradzić ale po prawie 4 miesiącach udało się i z tego miejsca chce podziękować p. Damianowi z firmy ASB Długołęka za profesjonalna obsługę i naprawę, wszystkim polecam.

Na tym etapie po za naprawa skrzyni auto dostało nowe zawieszenie KW INOX1 bo niestety FK okazało się wadliwe i chociaż na diagnostyce wykazało perfekcyjna prace i zero zużycia podczas jazdy słychać było stuki z okolic przednich amortyzatorów jest na sprzedaż he zainteresowani priv.

Doszły również listwy zewnętrzne s-line dokładka tył s-line przód cupra r wzmacniacz u,dimension ze skrzynia JBL.

http://www.directupload.net/file/d/3754/biqigl3c_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/3754/i8dp8gyp_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/3754/yu5bkmfl_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/3754/jpnuck5h_jpg.htm

Edytowane przez luki89

Opublikowano

dwa prestiżowe modele na pierwszych zdjęciach b7 i e60? które byście woleli :) bo ja na pewno A4 :banan: gratulacje fury :) mógłbyś zrobić zdjęcie jak święcą te ledy z tyłu, bo też myślę o tych lampach

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

przekonały mnie te twoje zdjęcia :) zacnie wygląda szczególnie w nocy :) teraz nadgodziny w robocie , bo innego wyjścia nie ma :banan:

Opublikowano

Dokładka z Cupry fajnie wygląda bo chyba w kolor wozu poszła? :wink4: Listwy zewnętrzne S-Line? :think2:

Opublikowano
  • Autor

przekonały mnie te twoje zdjęcia :) zacnie wygląda szczególnie w nocy :) teraz nadgodziny w robocie , bo innego wyjścia nie ma :banan:

Dużo nadgodzin :) i zmieniaj cale oświetlenie na Led razem z oświetleniem wnętrza auto wygląda dużo młodziej.

akjam

Niestety listwy się jeszcze nie załapały na zdjęcie ;p Dokładka faktycznie w kolorze :)