Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o pomoc mam audi A4 1,9 TDI AFN nie umie uporac sie z problemem a mianowicie mam zanik mocy,

czyscilem juz 3 razy turbine i caly czas powtarza sie ten sam problem. tu sa moje logi prosze o interpretacje ich

000.JPG

003.JPG

3;8;10.JPG

11.JPG

a ma jeszce taki błąd związany z abs-sem :

00285 - ABS Wheel Speed Sensor: Front Right (G45) 30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent

wiem ze jest to problem z czujnikiem i jest to krotkie spiecie plusa tego czujnika do masy ale co to znaczy fizycznie czy bede musial wymienic czujnik ? dzieje sie to jak zaczynam ruszać autem bo jak przelacze kluczyk to na początku kontrolka z abs znika i jest wszystko ok ale jak tylko ruszę i przejadę jakąś nierówność to mi wyskakuje blad. Prosze o pomoc!!!

Z góry dzięki

Opublikowano

turbina nie przeładowuje, przepływka tnie dawkę ( warto przeczyścić )

ogólnie turbina późno wstaje, sprawdź wężyki od n75

Opublikowano

jesli to afn to obstawiał bym kierownice turbo

Opublikowano
  • Autor

n75 byl sprawdzany i jest dobry, turbo bylo czyszczone juz z 2 razy wiec jezeli to juz chyba zostaje regeneracja go, niepokoi mnie przeplywka bo wyniki odbiegaja od normy i tym chyba sie muszę zająć, ale nie wiem czy jak turbo jest uszkodzone to czy to nie powoduje ze wyniki z przepływomierza sa tez zle? A co powiecie na temat tego blędu?

Opublikowano

Tu ewidentnie jest wina przepływki wymień ja w pierwszej kolejności. Przy 3000 tys obrotów turbo już pompuje zadaną wartość czyli 0,95 bara a przepływka dalej tnie zaniża dawke paliwa.

Opublikowano

może być to też wina katalizatora [br]Dopisany: 24 Sierpień 2008, 16:07 _________________________________________________przepływomierz jest strasznie uzależniony od turbo .... tyle masy powietrza zmierzy ile turbo zassa

Opublikowano
  • Autor

Czyli co ma zrobić najpierw? regeneracja turbo? Jezeli to byl by katalizator to czy nie bylo by tak ze turbo nie daje ciśnienia w całej rozpiętości obrotów? a tu jest tak ze ok 3 tys jest oki. i w tych granicach przeplywka pokazuje w miare poprawne wyniki. Sprawdzę katalizator na poczatku.

Opublikowano

Czyli co ma zrobić najpierw?

katalizator ... możesz przyłożyć dłoń do rury wydechowej i zobaczyć czy spaliny wydobywają się pulsacyjnie

regeneracja turbo?

nie

Jezeli to byl by katalizator to czy nie bylo by tak ze turbo nie daje ciśnienia w całej rozpiętości obrotów?

nie , zapchany kat = wolne rozkręcanie turbiny , spadek mocy

Opublikowano

sztanga jest dobrze wyregulowana ... ?

katalizator jest ?

lmm do przeczyszczenia

EGR tez ....

Opublikowano
  • Autor

Panowie dzięki za wskazówki i poświęcony czas, dzieki wam trochę zaoszczędziłem czasu i w końcu doprowadziłem swoja bryke do jako takiego porządku :>. Co się w końcu okazalo, byl to katalizator. zostal brutalnie wyciety i juz :kox: a o to logi po operacji

8-11.JPG

może nie jest idealnie ale na pewno juz lepiej. Wydaje mi sie że jeszcze brakuje swierzości tubo ale nie wiem, juz chyba dam temu spokuj narazie :).

Opublikowano

turbina i tak dosyć wolno się rozkręca ... n75 i wężyki do sprawdzenia

Opublikowano
  • Autor

Dzieki, na pewno obejrzę.