Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak tylnych głośników radio Gamma (instalacja innego i dodanie głośników)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W mojej A4 z 95 r. mam radio gamma oraz głośniki nokia w przednich drzwiach i syczki. Chciałbym zamontować głośniki w tylnej półce (wiszą tam kable) wygląda jak by tam nigdy żadnych głośników nie było.

Czy wystarczy że kupię jakiekolwiek radio z wyjściem na 4 głośniki i włożę głośniki w tylną półkę oraz podłącze do wiszących kabli i będzie ok? Czy będę musiał jeszcze coś bardziej kombinować?

Opublikowano

Zakładając że te wiszące kable faktycznie idą do radia i nie zależy Ci specjalnie na jakości dźwięku to tak - wystarczy to co napisałeś.

Jeżeli chcesz żeby radio fajnie grało to musisz dopasować odpowiednie głośniki do radia. Możesz też bawić się w wzmacniacz bo często wbudowane końcówki mocy są słabe. Wszystko zależy od funduszy jakie chcesz na to przeznaczyć i co chcesz osiągnąć.

Zazwyczaj fabryczne głośniki raczej są przeciętnej jakości (nie wiem jak Twoje, nigdy takich nie słuchałem). Jeżeli chcesz zostawić te co masz to nie ma sensu inwestować w drogie radio a co za tym idzie w drogie tylne głośniki. Nie wiem jaka jest konstrukcja półki (czy są tam jakieś specjalne miejsca do montażu głośników, z odpowiednim wygłuszeniem) ale nawet najlepsze głośniki będą grały c**jowo bez odpowiedniej obudowy.

Opublikowano
  • Autor

Chciałbym zostawić głośniki z przodu a kupić radio jakieś tanie aby miało slot na karty SD i grało przyzwoicie. W półce z tylu nie ma żadnego wygluszenia po prostu blacha. A będę musiał przerabiac kostki od radia?

Opublikowano

z tego co pamiętam to w Gamma są standardowe kostki ISO do zasilania i do głośników. Najbezpieczniej będzie jednak wyjąć radyjko i sprawdzić. W razie czego przerobienie kostki to jeden z mniejszych problemów :)