TenTyp Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Witam, czy w mojej A4 z 95 roku jest moduł komfortu? I gdzie go szukać? Czasami włącza mi się alarm samoistnie, nie zapalają się lampki po otwarciu drzwi i czasem nie domyka się okno lewe elektryczne. Znajomy mechanik twierdził, że może to być moduł lub uszkodzony któryś kabel. Chciałbym zobaczyć jak ten moduł wygląda chociaż wizualnie, ale nie wiem gdzie go szukać : ) Jest to sedan, w klapie bagażnika jest siłownik hydrauliczny a nie elektryczny więc nie jestem pewien czy auto w ogolę ma ten moduł
Marcin6 Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Nie masz modułu. Masz pompkę centralnego która, można powiedzieć, robi też za taki moduł komfortu. Z tyłu w bagażniku pod wykładziną z prawej strony.
TenTyp Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Opublikowano 24 Marca 2014 Czyli istnieje możliwość, że to ta pompka odpowiada za te wady?
Marcin6 Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Istnieje. Odnośnie lampki to warto sprawdzić jeszcze krańcówki drzwi. A co do szyby, to kiedy się nie domyka, zawsze? Czy tylko przy domykaniu z kluczyka / pilota?
przemciotorun Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 domykanie szyb w roczniku 95 nie ma nic wspolnego z pompka, jest od tego dodatkowy przekaznik.... co do calej reszty wariowania alarmu i lampek polecem w pierwszej kolejnosci sprawdzic tak jak koleg wyzej pisze krancowki w dzwiach.... w tych rocznikach czesto lubia sie rypac.... ale oczywiscie nie zaszkodzi tez zajrzec do pompki czy nie ma wilgoci przeczyscic ja i poprawic luty.. ---------- Post dopisany at 11:00 ---------- Poprzedni post napisany at 10:57 ---------- a dodatkowo jezeli nie domyka sie tylko jedno okno to sprawdz czy czasem nie ulamala lub nadlamala sie plastikowa prowadnica szyby... jezeli tak jest szyba sie klinuje i staje w miejscu... moze byc tez objaw ze szyba kawalek podledzie do gory stanie i zjedzie kawalek w dol
Marcin6 Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 Dlatego zapytałem: to kiedy się nie domyka, zawsze? Czy tylko przy domykaniu z kluczyka / pilota
TenTyp Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Opublikowano 25 Marca 2014 Przy użyciu przycisku na drzwiach. Wygląda to tak: szyba zamyka się do konca i spada około 10 cm w dół, znów biore do góry, zatrzymuje się i sama opada na około 10 cm, za trzecim razem zawsze udaje się zamknąc. Nie dzieje się tak zawsze lecz dość często. Chodzi tylko o szybe od strony kierowcy, pasażera działa bez problemu. A w jakim dokładnie miejscu są te styki w drzwiach? i w jaki sposób je ewentualnie "naprawić" ? Alarm wydaje mi się, że jest fabryczny, ponieważ na szybie jest naklejka z kluczykiem itp oraz logiem Audi.
przemciotorun Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 problem z szyba to pekniety / uszkodzony plastik na prowadnicy styki w dzwiach masz w zamku
TenTyp Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Opublikowano 25 Marca 2014 ok : ) ten plastik da się jakoś skleić jesli jest tylko pękniety czy trzeba kombinować z nowym/używką ? i czy jest tu jakis opis jak rozebrac drzwi
przemciotorun Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 opis jest napewno, poszukaj w warsztacie, ten plastik w aso nie wystepuje, na szrotach raczej tez nikt Ci samego nie sprzeda tylko z cala ramka.... mozesz dostac zamiennik np z firmy romix praktycznie w kazdym sklepie motoryzacyjnym tylko czasami na miejscu nie maja.... pozatym musisz sprawdzic dokladnie ktory jest uszkodzony bo jest roznica
Rekomendowane odpowiedzi