Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wysokie obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam mianowicie następujący problem. Po odpaleniu auta ( bez problemów) i przejechaniu około 500 metrów zatrzymałem się i wrzuceniu luzu samochód nadal trzymał wysokie obroty tak około 3 -3,5 tys obrotów bez trzymania nogi na gazie ani na sprzegle. Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem i jaka to może być przyczyna ? Poraz pierwszy spotkałem się z takim zjawiskiem.

Opublikowano

Vag com i błędy

Opublikowano
  • Autor

Pod kompa postaram się jutro podpiąć a tak na chwilę obecną wiesz co to może być?

Opublikowano

Może przepustnica lub potęcjometr przy pedale gazu.

Cały czas masz takie duże obroty na luzie?

Opublikowano
  • Autor

Nie. Dzisiaj pierwszy raz. Potem jak odpaleniem to znowu jak trochę dodałem gazu to jakby przez chwilę przygasal jakby się dusil a potem normalnie nie cały 1 tys

Opublikowano

Sprawdź szczelność dolotu.Pewnie lewiznę zaciąga.

Opublikowano
  • Autor

A jak to zrobić żeby nie narobić sobie problemów bo nigdy tego nie robiłem i nie wiem jak się za to zabrać

Opublikowano

Najlepiej kompresorem ale trzeba dorobić krążek do rury za przepływką.Na początek posprawdzaj węże podciśnienia, odmę ezektor

a42d40c61f8fe463med.jpg

Opublikowano
  • Autor

Na włączonym silniku to robić?

Opublikowano

na wylaczonym.

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany. Winny był czujnik temperatury płynu chlodzacego ten z tyłu silnika. Po wymianie wszystko ustapilo.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Edekxp widze ze wstawiles tutaj zdjecie eżektora to moze wiesz cos na jego temat. Chodzi mi o jego droznosc czy we wszystkich jego koncowkach powietrze przechodzi tak samo czy w ktoryms np musi ciezej? Pozdrawiam

Opublikowano

Na zdjęciu masz widoczne gumowe uszczelki - czerwone.

Powietrze ma przechodzić dmuchając z prawej strony

Z lewej jak dmuchniesz to (jak dobrze pamiętam) ma wychodzić tym skośnym, ale jak go zatkasz to ma być wszystko szczelne

Opublikowano

Akurat jak ma przechodzic powietrze i z ktorej strony to wiem co fajnie jest pokazane na tym obrazku: http://images37.fotosik.pl/712/58c5f1b6ccdf124bmed.jpg

Chodzi mi o to czy przeplyw powietrza ma byc swobodny czy z jakims oporem? Bo tak sie sklada ze z ktorejs strony jak dmuchalem idzie ciezej niz z reszty :))