Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z licznikiem :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie mam pewien problem z moim licznikiem. Usterka nie pojawiła się jakoś nie dawno tylko jest tak od samego początku odkąd kupiłem auto.

Mianowicie:

1. Nie działa mi podświetlenie licznika, tzn. jest pokrętło od przyciemniania i rozjaśniania licznika, ale po prostu nie działa. Podświetlenie można powiedzieć, że ma stały szary kolor i słabo po prostu wszystko widać, nie ma tej bieli która powinna być :/ aleee, właśnie aleee, licznik rozjaśnia się jeśli otworze drzwi, albo włączę światełko we wnętrzu samochodu na jedynkę. Gdy tylko zamknę drzwi lub przełączę z powrotem światełko na 0 licznik automatycznie się przyciemnia i wraca do pierwotnej barwy. I się pytam, o co tu chodzi? Przecież tak nie powinno być :/

2. Drugi problem dotyczy licznika kilometrów dziennych. I pojawiający się tam napis SICH czy może 51CH, 5ICH, S1CH ( na pewno któryś z tych ) Zdarza się tak, że ten napis jest tam cały czas, czasem jest dobrze, normalnie pokazuje kilometry, a czasem po prostu mryga na przemian z kilometrami :/ Nie ma reguły, raz jest tak, a raz tak. Proszę o pomoc :) mam 1/2FIS i już białe podświetlenie zegarów bo auto jest po drugim lifcie :)

Opublikowano

co do pierwszego problemu to jest to do zrobienia: trzeba rozlozyc licznik i zmostkowac fotodiode w predkosciomierzu pod cyfra ZERO, zauwaz ze jest tam taka przezroczysta plamka. jak bedzie mostek to bedzie myslalo ze jest widno i bedzie caly czas swiecic mocno. co do drugiego to nie pomoge. prawdopodobnie jakis blad. pewnie ktos grzebal w liczniku tzn w wsadzie. pewnie byl to licznik z A6

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

A tak myślałem, czy to może być wina któregoś bezpiecznika, że takie cuda się dzieją?

A tak myślałem, czy to może być wina któregoś bezpiecznika, że takie cuda się dzieją?

Odnawiam :) Cały czas nie mogę rozwiązać drugiego problemu, może ktoś coś będzie wiedział w tym temacie :)

Opublikowano

A może to napis INSP Inspekcja?

Opublikowano
  • Autor

A może to napis INSP Inspekcja?

Zdecydowanie nie :D