Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Średnica wewnętrzna miedzianej uszczelki korka spustowego oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie niby śmieszne ale przy ostatniej wymianie oleju przy zakupie filtra oleju oczywiscie nie zapomniałem o podkładce miedzianej korka oleju (nie wiem jak ludzie mogą co niektórzy na tym szczedzić:facepalm:) i oczywiście zadowolony zakupem kompletu oleju ,filtra oraz tej nieszczęsnej uszczelki wróciłem do domu aby dokonać zmiany oleju .

Jakież to było ogromne moje ździwienie kiedy po odkręceniu korka i spuszczeniu starego oleju próbowałem na korek założyc ową uszczelkę która nie chciała za żadne skarby wejśc na korek i klops auto bez oleju do sklepu daaleko i duuzy klopot bo na starej jak korek zakrece będzie kapać i chciał nie chciał i musiałem do sąsiada sie ukłonić po tę uszczelkę , którą sprzedawca mi sprzedał do mojego AVJ

Krótko i na temat jaka średnica uszczelki,podkładki miedzianej czy mosiężnej, korka spustowego miski olejowej w AVJ:wink: :naughty::naughty:

Opublikowano

korek ma 14mm więc uszczelka musi miec delikatnie więcej żeby weszła bez problemu. Ja przy wymianie kupiłem nowy korek za 5zł z "zaciśniętą" tak jakby na stałe podkładką (jak oryginał) i po kłopocie :wink:

Opublikowano

dzięki za odpowiedz właśnie o to mi chodziło , właśnie bo gwint jest 14 a za gwintem jest przetoczenie chyba na 13 ale ogolnie te podkladki są tak zrobione że po ich scisnięciu sie rozciagaja :wink: dzięki za odpowiedź:wink: