Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprawdzenie eprom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem od sprzedającego moje auto eprom z mocniejszym softem od compotow. Problem polega na tym że miał jeszcze ori eprom z S2 czy ten ze zdjęcia jest afn cz s2 ? 9uze3enu.jpg

---------- Post dopisany at 00:31 ---------- Poprzedni post napisany at 00:30 ----------

e4yhude6.jpg

---------- Post dopisany at 00:32 ---------- Poprzedni post napisany at 00:31 ----------

y3etyten.jpg

---------- Post dopisany at 00:33 ---------- Poprzedni post napisany at 00:32 ----------

Jest jeszcze opcja ze to seria która też gdzieś miał.

Opublikowano

to jest 27c010

Opublikowano
  • Autor

W tym temacie jestem laikiem. Afn czy s2 ? Rozbieralem swoje ecu i mam dwie identyczne kości wlutowane ne2ejygy.jpg

Opublikowano

Jedna kosc Ci nic nie daje...soft masz na dwa podzielony Low i High dlatego tez masz dwie kosci wlutowane z modem

Opublikowano
  • Autor

f*ck... Muszę poszukać bo może leży u niego jeszcze jedna.

---------- Post dopisany at 19:39 ---------- Poprzedni post napisany at 19:35 ----------

W 1.8t była tylko jedna i tym się sugerowalem. Jeżeli chodzi o klapotoka to dopiero się uczę. Czy kości mają przypisane miejsca? Wydaje mi się ze nie mogą być wlutowane losowo. Aktualnie zmagań sie z overboostem i chciałem podłożyć drugi program żeby sprawdzić czy to nie jego wina. Dzięki rob za wytłumaczenie.

Opublikowano

Low idzie blizej procka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tylko jak mam rozpoznać który jest low ? Te które mam teraz mają identyczne numery a z tych wolnych ma mi poszukać drugiej kości

---------- Post dopisany 20-04-2014 at 23:27 ---------- Poprzedni post napisany 29-03-2014 at 23:12 ----------

Up

Opublikowano

W programator wsadzić, zgrać i będzie wiadomo.... który H i L bądź wrzucić podstawki w ecu i włożyć tak bądź na odwrót aż ecu wstanie...

Opublikowano

ciekaw jestem kiedy bedzie temat zamiany 018 na 012 bo ecu padlo po lutowaniu :grin:

Opublikowano
  • Autor

Ecu to nie problem. A nauka kosztuje. W 1.8t uwalilem parę sterownikow ale wyszlo na moje. Tu jestem o tyle do przodu ze softy pisane byly pod moje auto.

Tym razem zdobie sobie dwa ecu w zależności od potrzeby.

Opublikowano

jak będziecie tak psuć sterowniki to wam braknie na rynku:), pamięc low i high można prosto rozróżnić po numerach softu na naklejce low ma niższy(jeśli brak oznaczeń pozostaje tylko odczyt). Pamięć na zdjeciu to na 99% org i są to pamięci OTP( jednokrotnie programowalne) wiec do nauki najlepiej 29f010b i programować ile się chce .

Opublikowano
jak będziecie tak psuć sterowniki to wam braknie na rynku:), pamięc low i high można prosto rozróżnić po numerach softu na naklejce low ma niższy(jeśli brak oznaczeń pozostaje tylko odczyt). Pamięć na zdjeciu to na 99% org i są to pamięci OTP( jednokrotnie programowalne) wiec do nauki najlepiej 29f010b i programować ile się chce .

tak to jest 27c010 otp tak jak napisalem powyzej :)