Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Woda a grzane fotele

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Idzie lato a z nim jak wiadomo wyjazdy nad jezioro i inne rzeczy tego typu... I tu pojawia sie moje pytanie, co sie moze stac jesli wsiąde w mokrych spodenkach do samochodu i włącze lub nie włącze grzanych foteli... czy bedzie to mialo jakis wpływ na ich zepsucie (zurzycie) bo jak wiadomo woda jest dobrym przewodnikiem i czy nie zrobi zwarcia w tej macie grzewczej... I drugie pytanie to jak se to również ma do mycia foteli różnego rodzaju piankami do usuwania bródu z siedzeń??

Macie jakies doswiadczenia lub wiecie cos na ten temat???? prosze o opinie

Opublikowano

Majtki po kąpieli się zmienia.

Opublikowano
  • Autor
:facepalm: To akurat wiem ale czasami jest tak że sie wpada nad jezioro, chwile sie pokąpie i jedzie dalej... Nie o to pytałem...
Opublikowano

A nie szkoda ci moczyć i brudzić siedzenia ?

Woda w naszych jeziorach nie jest perłowo czysta i bezwonna.

Wali rybami jak z piczy łosia.

Delikatne zawilgocenie nie wpłynie na działanie maty.

Opublikowano
  • Autor

Dobra widze że bedzie ciężko.... Chodzi o mniej wiecej taką ilość wody jak bym np: zmókł na dworze (bardzo bardzo w h*j) i wsiadł do samochodu albo w lany poniedziałek pojechał bym do sklepu i by mnie wodą oblali i musiał bym jakoś do domu wrócić albo jak bym już miał brudne i smierdzące piczą łosia siedzenia i chciał je porządnie umyć wiekszą ilościa wody (w a4 b5 myłem karcherem po uprzednim wyjeciu ich z auta (nie były grzane)) to czy zaszkodziło by to macie???

Opublikowano

Karcherem ? :facepalm:

W fotelach jest elektronika,poducha również.

Jednorazowe zamoczenie fotela nie wpłynie na elektronikę ale już mycie pod ciśnieniem to zabójstwo.

Nie lepiej pokrowiec foliowy założyć ?

Opublikowano
  • Autor

Po pierwsze to czytajmy ze zrozumieniem, bo w a4 b5 co miałem zabić??? chyba roztocza na fotelu bo tam elektroniki nie było ani ciut ciut... A ja w pierwszym poscie zadałem proste pytanie na które nie trzeba kombinować, wystarczy opowiedziec swoje doswiadczenie np: ja to kiedyś...ble ble ble i mata działa do dziś... albo na odwrót (że nie działa) i to wszystko... a nie jakieś pokrowce foliowe czy inne wymysły... jesli bede wracałz nad jeziora i mokrym du*skiem siąde na fotel który mam grzany i włącze grzanie zeby mi szybciej wyschła lub nie włącze go bo bedzie za gorąco i nie wytrzymam to czy coś sie stanie a jak sie okaze że coś sie stanie to po prostu nie bede sie kąpał... a czy siedzenia bedą brudne albo bedzie smierdziało "łosiem" to już bedzie wyłącznie moj problem (kupie sobie wunderbaum i nie bedzie smierdziało)

Opublikowano

Ja bym tego nie testował.

Masz podgrzewane fotele,po załączeniu nie mówie że może dojść do zwarcia ale lynie tamtędy duży prą(podczas grzania) który może w połączeniu z wodą i jakimś przebiciem uszkodzenie maty grzewczej.

W macie w miarę upływu czasu pojawiają się małe pęknięcia izolacji,stąd ryzyko przebicia.

Tobie raczej nic się nie stanie ale gorzej z elementem grzewczym.

Opublikowano

Dokładnie jak koledzy piszą. Staraj się unikać kompania foteli, a jeśli już zmoczysz fotel to nie włączaj grzania. Może się zrobić zwarcie gdyby izolacja na przewodach była uszkodzona.

Opublikowano
  • Autor

Czyli domyslam sie ze jak jest potencjometr w pozycji 0 to ani jeden milivolt nie jest podawany na fotel... czyli raczej mozna "moczyć" fotel byleby go nie grzać???

Opublikowano

Wrzuc do bagażnika jakiś solidny kawałek folii, zwykla reklamowka ci wystarczy i będziesz mógł dupskiem mokrym siudać ile wlezie i wszystkie bajora zaliczyć bez obaw o fotela elektryke jak i plamy. Oczywiście jak sobie wczesniej pod tyłek podlozysz te reklampwke z bagażnika.

Mozesz więc się i kąpać i nie martwić o fotel, nie tworz sobie na siłę sztucznych problemów i nie dziw się tez, ze nikt cie nie rozumie boś faktycznie se wymyślił problem nie do rozwiązania....

Wysłane z mojego Trooper_X55

Opublikowano

Dokladnie. Nawet gdy fotel bedzie mial wylaczone zasilanie moze pozostac woda, ktora w pozniejszym czasie moze utleniac linke ktora w macie odpowiada za grzanie.

Miedz sie utlenia a wilgoc moze przyspieszyc ten proces.

Opublikowano

ja już kilka razy prałem fotele które są podgrzewane i nic się nie dzieje.