danzan Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Koledzy, męczy mnie ta rzecz. Otóż chciałbym wiedzieć, czy zderzak przedliftowy, a poliftowy różnią się od siebie bocznymi wsuwami? Pytam o to ponieważ w poprzedniej A4 b5, która była przedliftowa przedni zderzak miałem z polifta i był on zamontowany chałupniczo, a mianowicie na bokach 'na druta' z błotnikiem i śrubami do nadkoli. Pytanie takie, czy montując poliftowy trzeba też wymieniać błotniki żeby pasowały boczne suwaki, czy tylko same suwaki da się wymienić, czy co trzeba zrobić? Czy po prostu pasuje ot tak? Wiem tyle, ze do przedlifta i polifta są inne przednie nadkola bo zderzaki różnią się zakończeniem na brzegach.
spawacz1 Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 boczne ślizgi musisz wymienić w momencie montażu zderzaka poliftowego, wiesz co ja u siebie mam zderzak poliftowy i nie zauważyłem jakiegoś problemu z nadkolami u mnie wszystko ładnie pasuje także nadkola ja bym zostawil:hi:
danzan Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Opublikowano 31 Marca 2014 Czyli najzwyczajniej odkręcić stare ślizgi z błotników i przykręcić od polifta? Dzięki za pomoc:hi:
Rekomendowane odpowiedzi