rowoj Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Witam. Audi A4 silnik ajm skrzynia biegów DUK 5 biegów-manual przebieg 295 tys.km. Podczas jazdy szarpie kierownicą w lewo słychać odgłosy zacierania (Prędkość 40-70km/h) auto przy szarpaniach ściąga w lewo i wyhamowuje. Po podniesieniu lewej strony przód i rozpędzeniu koła lewego (prędkość 60km/h i 120km/h) słychać chwilowe ale częste jakby zatarcia w skrzyni biegów. Na obecną chwilę wyciągnąłem skrzynię lecz nie posiadam schematu budowy i główkuje jak się do niej zabrać. Łożysko w kole jest ok. Co mogło się stać? Czy Ktoś miał podobny przypadek? Czy istnieje schemat budowy skrzyni DUK? Czy polecicie jakiegoś szpeca od skrzyń we Wrocławiu lub okolicach.
vp-tdi Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 szarpania a zgrzyta coś w nich jak szarpie ?
rowoj Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Opublikowano 31 Marca 2014 Nic nie zgrzyta - bylem pod autem jak było podniesione i koło lewe było rozpędzane słychać było jakby się łożysko zacierało - odgłosy ze skrzyni. Dzisiaj może uda mi się oddać skrzynię do szpeca na sprawdzenie (podobno za darmo) poinformuje o wynikach. Dodam, że uszkodzenie to zbiegło się z awarią sterownika pompy abs którego odłączyłem całkowicie.
vp-tdi Opublikowano 31 Marca 2014 Opublikowano 31 Marca 2014 to moze czujniki od abs w kolach cos nie halo ,moze nie odbiły do konca czy cos ,najpierw tam zajrzyj koszt zerowy jak sam zobaczysz
Rekomendowane odpowiedzi