Opublikowano 30 Marca 201412 l Witam serdecznie, powiedźcie mi proszę czy rozrząd do 2.0FSI AWA ma jakąś rolkę z jakąś podstawą której nigdzie nie można kupić, poza serwisem Audi? Tak powiedział mi zaprzyjaźniony mechanik, który sprawdzał we wszystkich "swoich" hurtowniach. Słyszał ktoś o czymś takim?
Opublikowano 3 Kwietnia 201412 l Ja wymieniałem u siebie rozrząd i nie było problemów z dostaniem części w Intercarsie (no chyba że tylko czas oczekiwania na sprowadzenie ) w weekend będę w warsztacie to mogę się dopytać co trzeba zamówić
Opublikowano 7 Kwietnia 201412 l Autor Witam, znalazłem, jest to napinacz paska rozrządu, dostępny tylko w serwisie. W żadnej hurtowni w Polsce nie ma zamiennika. Ja z racji tego że do najbliższego serwisu mam 15km kupiłem w Niemczech, koszt 170 euro ---------- Post dopisany at 19:32 ---------- Poprzedni post napisany at 19:29 ---------- Nie chcą się ładować zdjęcia
Opublikowano 7 Kwietnia 201412 l Zgadza się. Nie ma zamienników. Tylko ASO. Koszt ok. 700zł, więc nie przepłaciłeś, bo 4zł x170euro = 680zł. Porównywalnie ta sama cena. Czyli ta sama polityka cenowa wszędzie. My tylko mniej zarabiamy od zachodu. Jakieś cztery razy, stąd Nasze zdumienie do wysokich cen, według Nas.
Opublikowano 8 Kwietnia 201412 l W weekend sprawdzę na wszelki czy przy wymianie rozrządu wymieniane i to było nie chciałbym mieć niespodzianki niedługo. Właśnie zamontowałem nową pompę paliwa, więc trochę się z pieniędzy spłukałem
Opublikowano 8 Kwietnia 201412 l Bo to co wklejacie to rolka z podstawą. Wystarczy kupić bez podstawy i ją przykręcić Cały rozrząd INA to maks 250zł
Opublikowano 9 Kwietnia 201412 l Zapewne w intercarsie, ja nie miałem problemów z nowym rozrządem Jak przeczytałem że jeszcze do rozrządu musi być jakaś specjalna rolka to się przestraszyłem ale mechanik mi powiedział że wszystko potrzebne do wymiany rozrządu było w IC także się uspokoiłem
Opublikowano 9 Kwietnia 201412 l Autor Nie było w intercarsie ani żadnej innej hurtowni ---------- Post dopisany at 08:36 ---------- Poprzedni post napisany at 08:30 ---------- A jak masz namiar gdzie można kupić samą rolkę to możesz podać
Opublikowano 9 Kwietnia 201412 l Bo to co wklejacie to rolka z podstawą. Wystarczy kupić bez podstawy i ją przykręcićCały rozrząd INA to maks 250zł Kolego czy to o tą rolkę chodzi ?
Opublikowano 9 Kwietnia 201412 l Autor Właśnie chodzi o to przyjacielu że to nie ta rolka i żadna rolka z różnych kompletów rozrządów nie pasuje do tego ramienia, tu jest pies pogrzebany
Opublikowano 9 Kwietnia 201412 l @Wandej co o tym sądzisz ? Mamy z kolegą te same silniki i budy a tylko u mnie wymiana rozrządu przebiegła bez specjalnych części
Opublikowano 9 Kwietnia 201412 l Autor U mnie jest jakiś silnik po zmianie i żadna inna rolka nie podejdzie
Opublikowano 11 Kwietnia 201412 l @Wandej co o tym sądzisz ? Mamy z kolegą te same silniki i budy a tylko u mnie wymiana rozrządu przebiegła bez specjalnych części To inna rolka. Rozrzady są te same. Ten że zdjęcia to napinacz. Wieczorem siade przed kompem to wam wrzuce numerki ---------- Post dopisany 11-04-2014 at 15:53 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2014 at 17:41 ---------- To co piszcie że takie drogie to środkowa rolka. Tutaj jest po prostu bez podstawy:wink: NR INA: 532035010 RUVILLE: 55748 Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi:hi:
Opublikowano 11 Kwietnia 201412 l Autor Mylisz się kolego, w żadnej hurtowni nie mogłem dostać tego napinacza, w sklepach internetowych też nie, chciałem kupić też samą rolkę i też lipa, jeżeli znajdziesz sklep w którym można kupić samą rolkę to bardzo cię proszę napisz
Opublikowano 12 Kwietnia 201412 l Mylisz się kolego, w żadnej hurtowni nie mogłem dostać tego napinacza, w sklepach internetowych też nie, chciałem kupić też samą rolkę i też lipa, jeżeli znajdziesz sklep w którym można kupić samą rolkę to bardzo cię proszę napisz Zobacz że w zestawie masz 2 krótkie śruby. One chyba się do czegoś maja przydać ---------- Post dopisany at 08:23 ---------- Poprzedni post napisany at 08:11 ---------- O ten chodzi? 30869 nr febi
Opublikowano 6 Maja 201412 l a co jesli zostawic ta rolke stara a reszta zeby byla nowa? z gory pewne ze padnie?ogolnie rzecz biorac dziwne jest to ze kpl rozrzadow do 2.0 FSi jej nie ma,moze nie trzeba jej wymieniac czy jednak taka polityka Audi ze trzeba i to tyle co za pozotale czesci rozrzadu :/