Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompa hamulcowa S4/RS4 B5 a lift 99 czy ma większą wydajność?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odczuwam mały deficyt ze skuteczności hamulców 345 mm ( jednotłok z A6 C6).Przy awaryjnym hamowaniu naciśnięcie pedału szybko spowalnia ale po chwili jakby w ktoś posmarował tarcze tawotem prawie zero reakcji na pedał i ostro trzeba dusić aż do załączenia ABS ( było gorąco ufff)..Zastanawiam się czy zmiana pompy na S4/RS4 B5 poprawi cokolwiek,czy problem leży gdzie indziej. Heble przód i tył nowe ,płyn nowy ATE 200 .

Opublikowano

Co masz z tyłu ????

Opublikowano
  • Autor

obecnie 256/22 niestety. szukam 312 z rs4b5 lub 300 z s4b6. myslisz ze przyczyna moze byc "brak tyłu"?

Opublikowano

Podejrzewam ze masz źle odpowietrzony tył

Opublikowano
Odczuwam mały deficyt ze skuteczności hamulców 345 mm ( jednotłok z A6 C6).Przy awaryjnym hamowaniu naciśnięcie pedału szybko spowalnia ale po chwili jakby w ktoś posmarował tarcze tawotem prawie zero reakcji na pedał i ostro trzeba dusić aż do załączenia ABS ( było gorąco ufff)..Zastanawiam się czy zmiana pompy na S4/RS4 B5 poprawi cokolwiek,czy problem leży gdzie indziej. Heble przód i tył nowe ,płyn nowy ATE 200 .

A może nieszczelne podciśnienia? Skoro najpierw dobrze hamuje a po chwili odpuszcza i trzeba mocno deptać?

Opublikowano
  • Autor

dziś zauważyłem że jak spuszczę z ręcznego to tył po ruszeniu jeszcze chwilę trzyma i słychac jak klocki odpuszczają. Sprawdzę odpowietrzenie.Ale odbiegając od tego czy jest róznica z wydajnością pomiędzy pompą S4/RS4 B5 a pompą lift 2,4 Q. Ma ktoś rozeznanie?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

gdzieś czytałem już (nawet chyba wypowiedź dev'a) ,że s'ki mają większą pompę :wink:

Opublikowano
  • Autor

Serwo jest to samo co w S4/RS4 . Sprawdziłem(mam to podwójne). Czyli trzeba zmienić pompę na tą od S4 .Odpowietrzenie niestety nic nie dało. Spróbowałem na prostej mocnego hamowania ze 180 km/h i znowu ten sam efekt co w pierwszym moim poście :-( Wychodzi na to że mało wydajna pompa.

Opublikowano

Podmnień tył na "coś "porównywalnego do przodu....w tym wypadku zestaw z s4b6/7 ...to nie będziesz kolorował tak przednich tarcz :wink: ...a odczucia co do wydajności pompy Ci się zmienią :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Tarczy nie "koloruje" są normalnej barwy nie przegrzane. SID mi podpowiedział że wymiana pompy pomoże więc spróbujemy.

Opublikowano

Auto Ci "przesiada" przy hamowaniu ,czy "nurkuje" ?

Opublikowano
  • Autor

Ani to ani to drugie.Tak jest tylko i wyłącznie przy ostrym hamowaniu Po prostu na początku super hamuje a po 5-6 sekundach jakby odpuszcza hebel i jedzie dalej . Muszę mocno gnieść pedał aż do załączenia ABS by wyrobić się z hamowaniem. . W normalnej eksploatacji jest ok.