Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie Audi Drive Select A4 B8 2007-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
prawdopodobnie zakodowałeś wszystkie opcje w kanałach 63,64,65,66 ustawiając:

1 = Comfort

2 = Auto (Standard)

3 = Dynamik

4 = Individual

A że masz concerta to nie masz opcji individual. dlatego przełącza ci niby na individual a że go nie masz to ci wtedy nic nie podświetla

We wszystkich tych kanałach mam na auto, czyli 2. Co znaczy, że zakodowałem wszystkie?

e to źle z przyciskiem powinieneś zakodowac tak jak napisał sikszak

To jak mam zakodować.

1 = Comfort 63

2 = Auto (Standard)64

3 = Dynamik 65

4 = Individual 66

Opublikowano

Te kanały 63,64,65,66 to poszczególne klucze. Zmieniając ich wartości zmieniamy domyślne ustawienie ADS po odpaleniu auta. Gdybym zakodował tak jak piszesz, to dałoby tyle, że w zależności o użytego klucza, różnie startowałby ADS. Myślę, że nie tędy droga, ale dzięki za pomoc.

Opublikowano

Ja mam tak zakodowane i dziala, no ale u mnie 3G

Opublikowano

Panowie, dobrze widzę, że na tym filmiku jest panel ADS z czarnym piano ??? to polift czy co ?

Opublikowano

Hmm a nie każdy jest z czarnym piano ? ja przynajmniej taki mam

Opublikowano
Hmm a nie każdy jest z czarnym piano ? ja przynajmniej taki mam

No chyba nie, widziałem zwykłe, a masz może taki na zbyciu ???:wink:

Opublikowano

Ja mam taki w samochodzie

IMG9912JP_enqeeps.JPG

Kupiłem razem z przełącznikiem ESP i PDC na prawą stronę + Zmieniarka w niewiadomym stanie za 150zł :grin:

Opublikowano
Ja mam taki w samochodzie

http://s3.ifotos.pl/img/IMG9912JP_enqeeps.JPG

Kupiłem razem z przełącznikiem ESP i PDC na prawą stronę + Zmieniarka w niewiadomym stanie za 150zł :grin:

Też taki chce :naughty:

Opublikowano

Szczerze to ja myślałem że wszystkie takie są :polew: przynajmniej mam teraz coś innego niż wszyscy :grin:

Zastanawiałem się jeszcze nad jedną rzeczą. Widziałem manetki w A8 (same manetki) w piano :D ciekawe czy da się przełożyć wyglądały identycznie

Opublikowano
Szczerze to ja myślałem że wszystkie takie są :polew: przynajmniej mam teraz coś innego niż wszyscy :grin:

Zastanawiałem się jeszcze nad jedną rzeczą. Widziałem manetki w A8 (same manetki) w piano :D ciekawe czy da się przełożyć wyglądały identycznie

Ja mam takie, lewa strona pasuje p&p, prawa jest rzeźba, A8 nie ma przełączników komputera, ja przełożyłem od polifta A4, trzeba wycinać otwory, ale jak widać... się da :naughty:

Opublikowano

Ja mam takie, lewa strona pasuje p&p, prawa jest rzeźba, A8 nie ma przełączników komputera, ja przełożyłem od polifta A4, trzeba wycinać otwory, ale jak widać... się da :naughty:

Oż Ty :) ja też mam teraz od polifta czyli lewa pasuje a prawa rzeźba hmm a masz foto :) ?

Opublikowano

Oż Ty :) ja też mam teraz od polifta czyli lewa pasuje a prawa rzeźba hmm a masz foto :) ?

Dokładnych nie mam, możesz zajrzeć tutaj: http://a4-klub.pl/b8-a4-s4-rs4-76/b8-caha-czarna-lalunia-273058/index8.html, coś tam widać, ale słabo:wink:

Opublikowano

Panowie mam pytanie czysto teoretyczne: jeżeli juz wszystko zakodowałem i zainstalowałem przycisk (radio concert) to jak powinienem zakodowac kanały 63, 64, 65 i 66

Rozumiem że kanał

63 ->1 comfort

64 -> 2 auto

65 -> 3 dynamic

a co z 66 jeżeli nie mam opcji indyvidual? mam zostawić tam 2 czyli auto czy wpisać 0

a jeżeli chciałbym zakodować nie mając przycisku a chce mieć opcje dynamic to muszę wszędzie wpisać 3? nawet w 66 kanale?

Opublikowano

Tak :)

Opublikowano

ale co z kanałem 66 jeżeli mam już przyciski a na bank ie będe miał opcji indyvidual?

Opublikowano

Wszędzie piszesz :)

Opublikowano

dzisiaj chce zamontować instalację pod ADS. Mam wszystkie części tj. kable wtyczkę przełączniki. Powiedzcie gdzie ostatecznie się wpinaliście z kablami. Brązowy (masa) w którym miejscu najlepiej się wpiąć. Fioletowy do wtyczki brązowej w module w pin 4 - tu nie mam problemu. No i kabel do bezpieczników. Mam się wpiąć nim do skrzynki bezpieczników? (jak na filmie zamieszczonym w tym temacie) czy może do tej brązowej wtyczki przy podłodze pasażera (nie wiem tylko co to za wtyczka i jaki tam ma być pin jaka końcówka) Doradźcie jak najlepiej i najsprawniej to podłączyć.

Opublikowano

dzięki, dzisiaj wszystko podłączyłem i działa jak należy :)

Opublikowano

Panowie nie mam tego

BYTE 19 bit 6 zmiana z 0 na 1 ( umozliwia własciwa kontrole podswietlenia dla przełacznika ADS)

Jak zmienić to ręcznie ?