Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie Audi Drive Select A4 B8 2007-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
"STG Anpassung -> Funktion 10

Security Acces Code 20113

KANAŁY 63,64,65,66

Standard mamy ustawienia 2 (Auto)) --> Zmiana wartości z 2-3 pozwoli nam jezdzic tylko w trybie dynamic.

1 = Comfort

2 = Auto (Standard)

3 = Dynamik

4 = Individual

Jeśli nie mamy guzika od zmiany trybu jazdy Drive Select kanały 63-66 zmieniamy w każdym na wartość 4"

A jeśli mamy przycisk to w kanałach 63,64,65,66 jakie wpisujemy wartości ?

Takie :

KANAŁY 63,64,65,66

63 - 1 = Comfort

64 - 2 = Auto (Standard)

65 - 3 = Dynamik

66 -4 = Individual

?????

Kto to wymyślił?

Opublikowano

DLA POSIADACZY MMI 3G LOW HIGH : Sterownik 5F ( 2009-2011)

MODUŁ CENTRLANEJ ELEKTRYKI 09 (Bordnetz)

STG Anpassung -> Funktion 10

KANAŁY 63,64,65,66

Standard mamy ustawienia 2 (Auto)) --> Zmiana wartości z 2-3 pozwoli nam jezdzic tylko w trybie dynamic.

1 = Comfort

2 = Auto (Standard)

3 = Dynamik

4 = Individual

Jeśli nie mamy guzika od zmiany trybu jazdy Drive Select kanały 63-66 zmieniamy w każdym na wartość 4

Jeśli mamy system MMI 2G MMI 3G

Po założeniu przełącznika ADS musimy zmienić kodowanie:

STG 09 (Bordnetz)

KANAŁY 63,64,65,66

1 = Comfort 63

2 = Auto (Standard)64

3 = Dynamik 65

4 = Individual 66

Składamy wszystko do kupy z powrotem i cieszymy sie w pełni funkcjonalnym AUDI DRIVE SELECT

Pierwsza strona tematu....

Pytanie czy dobrze to rozumiem ??

Opublikowano

Moim zdaniem to jest bzdura. W tych kanałach ustawiamy domyślny tryb przypisany do max czterech kluczy. Niestety mam tylko jeden klucz i nie mogę tego sprawdzić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
DLA POSIADACZY MMI 3G LOW HIGH : Sterownik 5F ( 2009-2011)

MODUŁ CENTRLANEJ ELEKTRYKI 09 (Bordnetz)

KANAŁY 63,64,65,66

1 = Comfort

2 = Auto (Standard)

3 = Dynamik

4 = Individual

Jeśli nie mamy guzika od zmiany trybu jazdy Drive Select kanały 63-66 zmieniamy w każdym na wartość 4

Jeśli mamy system MMI 2G MMI 3G

Po założeniu przełącznika ADS musimy zmienić kodowanie:

STG 09 (Bordnetz)

KANAŁY 63,64,65,66

1 = Comfort 63

2 = Auto (Standard)64

3 = Dynamik 65

4 = Individual 66

Składamy wszystko do kupy z powrotem i cieszymy sie w pełni funkcjonalnym AUDI DRIVE SELECT

Pierwsza strona tematu....

Pytanie czy dobrze to rozumiem ??

UP

UP

UP

To jak to w koncu bedzie z tymi kanałami 63 64 65 66 ???

Opublikowano

W kazdym z kanalow wpisujemy to samo czy w kazdym z kanalow inna wartosc ? Jesli to samo to jaka wartosc przy opcji z przyciskiem ?

Opublikowano

Podziękował.

Opublikowano

Pany, jak to w końcu jest z tym ADS-em, zamontowałem wczoraj przycisk i ni hu, hu żeby zmienić tryb, podświetla się tylko tryb który jest ustawiony w kanałach, w MCE 09 cały czas bląd włącznika charisma, podłaczony zgodnie ze schematem (zresztą wielkiej filozofi nie ma), kodowanie dokładnie jak w wątku, jak zmieniam w kanałach na 1,2,3,4, nie działa, po zakodowaniu we wszystkich kanałach na 3 auto jest faktycznie w trybie dynamic, na MMI też nie mogę zmienić trybu, wraca zawsze do ustawionego w kanałach, przy zakodowaniu w kanałach na 1.2.3.4 w MMi cały czas auto

Opublikowano

Coś nie tak z włącznikiem lub kabelkami.

Opublikowano

Marcin, a czy bez włacznika da się zmienić tryb w mmi bez zmiany kodowania w kanałach ?

Opublikowano

Ja mam tylko Concerta, ale myślę że się nie da. Bez przycisku można sobie kompem w tych czterech kanałach ustawić domyślnie Individual i wtedy zmieniać z poziomu MMI. Ja dołożyłem przycisk bo przy Concercie nic nie wyświetla, nie ma w ogóle opcji Individual i jakakolwiek zmiana jest możliwa tylko VCDSem.

Opublikowano
Ja mam tylko Concerta, ale myślę że się nie da. Bez przycisku można sobie kompem w tych czterech kanałach ustawić domyślnie Individual i wtedy zmieniać z poziomu MMI. Ja dołożyłem przycisk bo przy Concercie nic nie wyświetla, nie ma w ogóle opcji Individual i jakakolwiek zmiana jest możliwa tylko VCDSem.

Dziwne, po ustawieniu w kanałach na 4, czyli indyvidual i po zmianie w opcjach silnika i servo na dynamic nie jedzie jak na dynamic, dopiero zmianie w kanałach na dynamic czyli 3 jest odczuwalna różnica. a z przyciskiem d*pa, to co ustawię w kanałach to się wyświetla też na przycisku ale jakiejkolwiek zmiany trybów nie da się wykonać, martwy przycisk, może faktycznie przycisk uwalony, tylko jak to sprawdzić :jerk:

Opublikowano

A jak zmieniasz w Individual z wypiętym przyciskiem, to czuć różnicę? Może uwalony przycisk coś blokuje? Tak tylko gdybam.

Opublikowano

Marcin, a czy bez włacznika da się zmienić tryb w mmi bez zmiany kodowania w kanałach ?

Się da tylko będzie Ci waliło błęda o braku włącznika.

Ja bym sprawdził włącznik na Twoim miejscu albo połączenia

Opublikowano

Się da tylko będzie Ci waliło błęda o braku włącznika.

Ja bym sprawdził włącznik na Twoim miejscu albo połączenia

Połaczenia są ok, błęda i tak wali pomimo, że jest włącznik, kojarzę , że zaraz po podłaczeniu włącznika błędu nie było i chyba podświetlały się wszystkie tryby na włączniku, po chwili była d*pa i od tego momentu jest tylko podświetlany tryb który ustawię w kanałach, bez możliwości zmiany, pewnie włacznik padł :kwasny:

---------- Post dopisany at 11:20 ---------- Poprzedni post napisany at 11:18 ----------

A jak zmieniasz w Individual z wypiętym przyciskiem, to czuć różnicę? Może uwalony przycisk coś blokuje? Tak tylko gdybam.

Nie, przed montażem przycisku też tak miałem, że tylko po zmianie w kanałach na 3 było odczuwalne a z poziomu MMI żadnej zmiany trybów wykonać się nie da

Opublikowano

Jak już + i - Podłączyłem przede mną kolejny problem :/

W kosteczce w którą trzeba się wpiąć nie mam fioletowego na 4 pinie :/

Fioletowy mam na 2 pinie....a na 4 mam żółto/szary

20140719_145657.jpg

Co z tym dalej ???

Zaraz wyjdzie ze nie da sie tego podlaczyc :/ trafi mnie wtedy :/

Opublikowano

Po 2010 ( mały lift) roku były zmiany w instalacji :wink:

Podpinaj pod 4 PIN ( żółty/popiel)

Opublikowano

i reszta tak jak w opisie ?