Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie Audi Drive Select A4 B8 2007-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pobawiłem się w kodowaniach i w moim odczuciu nie widzę różnicy pomiędzy comfort a dynamic. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chłopaki, pomóżcie bo coś nachrzaniłem z tym kodowaniem. Mam MMI2G High. W zielonym menu zrobiłem wszystko OK. W MMI mam (aktywne) opcje zmiany ADS. Zmiana reakcji na gaz jest wyraźna, ale układ kierowniczy działa tak samo  każdym trybie (silne wspomaganie). Każdy z kanałów w adaptacji ustawiony jest na 4. Winny musi być bajt nr 8. Raz jeszcze przejrzałem  instrukcje z netu (które nota bene są często sprzeczne) i wyszło mi, że jeżeli dodaję tylko silnik i zmianę siły wspomagania (dla 1N3), to bajt powinien mieć postać 00010110. Przy czym w przypadku bitów 0 i 4 pojawiają się dziwne informacje. Wg nich bit zerowy to "opcja" Tego nie kumam- dla mnie albo ma być ustawiony na 1, albo nie. Co znaczy "opcja"? Mogę sobie tu cokolwiek ustawić i będzie OK? Kolejna zagadka to bit nr 4, który ma być związany z jakimś typem układu kierowniczego, o ile ten jest zainstalowany. O który układ chodzi? Servotronic? Aktywny?  Założyłem tu jedynkę, ale może ma być zero?

Edytowane przez Vas

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie! Pomocy! Bo juz mnie hu.... trafia!

Od paru tygodni po pracy mecze sie z drive select! Moja to b8 z 2009 kombi 2.0tdi 170koni quattro w manualu.

Kupilem przycisk ADS do przed lifta jak nalezy...podpialem wiazke, zrobilem kodowanie, zasilanie na bezpieczniku jest, bezpiecznik tez jest! W MMI sterowanie dziala, ale przycisk nie! Jakieś pomysly? Rady? Toz to nie mozliwe ze tylko u mnie nie dziala?? 

IMG_20180614_195803-2304x1728.jpg

Opublikowano
27 minut temu, A4205hp napisał:

Panowie! Pomocy! Bo juz mnie hu.... trafia!

Od paru tygodni po pracy mecze sie z drive select! Moja to b8 z 2009 kombi 2.0tdi 170koni quattro w manualu.

Kupilem przycisk ADS do przed lifta jak nalezy...podpialem wiazke, zrobilem kodowanie, zasilanie na bezpieczniku jest, bezpiecznik tez jest! W MMI sterowanie dziala, ale przycisk nie! Jakieś pomysly? Rady? Toz to nie mozliwe ze tylko u mnie nie dziala?? 

IMG_20180614_195803-2304x1728.jpg

Jak wszystko jest zrobione dobrze, to może po prostu przycisk jest walnięty. Podmień od kogoś na chwilę. 

Opublikowano
6 minut temu, Hohe napisał:

Jak wszystko jest zrobione dobrze, to może po prostu przycisk jest walnięty. Podmień od kogoś na chwilę. 

Przycisk nowy, zamowione 2 dni temu w Audi, prosto z pudelka?

Opublikowano

Aha, no to pozotaje szukać w kabelkach i kodowaniu. 

Opublikowano
15 minut temu, Hohe napisał:

Juz wszystko sprawdzilem...wiazka ok...kodowanie wzięło...napięcie na bezpieczniku jest...bezpiecznik tez jest...w zielonym menu charisma wlaczona...z menu MMI drive select dziala..ale przelacznik nie chce i nie podświetla sie...

Juz nie wiem gdzie szukac??

Opublikowano
Godzinę temu, A4205hp napisał:

Juz wszystko sprawdzilem...wiazka ok...kodowanie wzięło...napięcie na bezpieczniku jest...bezpiecznik tez jest...w zielonym menu charisma wlaczona...z menu MMI drive select dziala..ale przelacznik nie chce i nie podświetla sie...

Juz nie wiem gdzie szukac??

Napięcie na bezpieczniku masz, a do przycisku dochodzi? Jeśli dochodzi i nie pomyliłeś pinów, to przycisk jest do d*py. Działać całość nie musi, ale świecić powinno. Cudów nie ma. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 14.06.2018 o 21:44, Hohe napisał:

Po dluzszej przerwie wracam do tematu...spróbowałem ponownie zakodowac ADS w aucie...kodowanie poszlo i, z mmi dziala a przycisk nie! Jak tylko podlaczam przycisk, daje mi blad na klimie (centralka j519 blad 00457 i 00256 czujnik temperatury gazu klimatyzacji g395)...jak odepne przycisk i skasuje to bledu juz nie ma...jakies pomysly, panowie? 

Edytowane przez A4205hp

Opublikowano

kolega Hohe  ci napisał  ?

Ewidentnia okablowanie cos nie halo robisz i dlatego wywala te błedy

Opublikowano
12 minut temu, wrclaguna napisał:

kolega Hohe  ci napisał  ?

Ewidentnia okablowanie cos nie halo robisz i dlatego wywala te błedy

Tez tak myslalem...sprawdzalem juz 3 razy czy wszystko dobrze podpialem...sprawdzilem tez czy kable czasem nie sa gdzies zalamane i dalej to samo...

Opublikowano
2 godziny temu, wrclaguna napisał:

NAPISZ gdzie podpinasz PIN 2 kostki ADS do wtyki 16 MCE 09

2 pin z wtyczki przelacznika jest podpiety pod 4 pin w kostce 16pinowej (t16b) w 09...zlutowalem go z tym co juz byl wpiety..jakies 5/10 cm ok koncowki orginalnego kabla

IMG_20180824_190019.png

Opublikowano
9 minut temu, wrclaguna napisał:

to masz OK

Pasuje sprawdzic teraz TEN MODUŁ ADS bo moze on siać błedy

Modul Ads? Czyli? 

Opublikowano

Witam,

Mam maly problem przy kodowaniu komfortu - ustawiam bity zgodnie z instrukcja, kodowanie jest akceptowane, ale jak wchodze ponownie w coding to wszystkie ustawienia odnosnie ADS znikaja - jakies sugenstie co jest przyczyna?

czy green menu musi byc dezaktywowane w trakcie kodowania vcds?

Opublikowano

. please ignore

Edytowane przez rogas1990

Opublikowano
W dniu 1.09.2018 o 11:12, rogas1990 napisał:

Witam,

Mam maly problem przy kodowaniu komfortu - ustawiam bity zgodnie z instrukcja, kodowanie jest akceptowane, ale jak wchodze ponownie w coding to wszystkie ustawienia odnosnie ADS znikaja - jakies sugenstie co jest przyczyna?

jaki kabel ?
daj scan z kodowania przed i po

Opublikowano
3 godziny temu, wrclaguna napisał:

jaki kabel ?
daj scan z kodowania przed i po

Hej,

kabel zwykly chinczyk z aliexpress (ross-tech rev.B HEX+CAN)- ale jak poszeldem wieczorem to juz przyjal kodownaie i dziala:) pytanie tylko o byte 11 (wersja polift ) - niestety nie mam podpowiedzi, czy wartość 10000011  ustawi go tak by steering response dzialalo poprawnie?