Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wspomaganie na zimnym / cieplym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Jesli wspomaganie dziala lepiej po nocy na zimnym silniku, a gorzej jak sie juz zagrzeje to co moze byc problemem? Pompa?

Opublikowano

wymien plyn

Opublikowano

pompa pewnie umiera.......

Opublikowano

Sam zregeneruj i po problemie

Opublikowano

kurcze miałem ten sam problem że jak się zagrzeje to ciężej się kręci więc wymieniłem płyn i teraz jest jeszcze gorzej niż przed wymną i teraz nie wiem czy mogłem coś zrąbać przy wyminie a robiłem dokładnie tak jak w opisie który znalazłem na forum czy to już koniec pompy

Opublikowano
kurcze miałem ten sam problem że jak się zagrzeje to ciężej się kręci więc wymieniłem płyn i teraz jest jeszcze gorzej niż przed wymną i teraz nie wiem czy mogłem coś zrąbać przy wyminie a robiłem dokładnie tak jak w opisie który znalazłem na forum czy to już koniec pompy

Jak sie nie pieni plyn to na to wyglada

Opublikowano

w pojemniku jest spokój po odkręceniu korka więc pewnie tak będzie jak mówisz

Opublikowano

Musze zrobic temat regeneracjy pompy wspomagania i pokazac jak mozna zaoszczedzic i miec ori

Opublikowano

muszę zrobić to samo tylko bez zdejmowania przodu się nie obejdzie :(

Opublikowano
  • Autor

Szakal, a moglbys teraz w skrocie napisac o co chodzi? Jutro oddaje auto do mechaniora to moze mu przekaze :)

Opublikowano

Jezeli masz pompe kyb np jak ja w 1.8t to kupujesz np z golfa 4 1.8. Przekladasz wszystkie bebechy i lata ogolem z olejem wychodzi 120 zl zrob to sam. Dasz rade nic trudnego ok. 6 godzin lajtowej pracy

Opublikowano

Mam podobny problem, i tak myślę ze może pasek sie slizga. Podczas wysokiej temp sie grzeje i wyciąga. Może warto pasek sprawdzić ?

Opublikowano

To by popiskiwal .lub by szarpalo wspomaganie .byly by przeskoki

Opublikowano

Jesli moge spytac jakiego płynu do wspomagania uzywacie ?

Opublikowano

Regenerowalem magiel i mechanik wlal mi DOT 4 który sie nie nadaje i tak jeździłem aż do teraz czyli jakieś 8 miechów. Pompa przez to mi siada jestem wkurwiony. Wczoraj wysysalem stary i dolewalem zielonego febi mineral. Zresztą na obudowie zbiorniczka jest napisane żeby używać minerala. Zobaczymy czy to pomoże. Za jakieś 2 tyg wymienię raz jeszcze gdyż starego dokładnie nie spuscilem.Zrobiłem plukanke 5 razy

---------- Post dopisany at 13:03 ---------- Poprzedni post napisany at 12:59 ----------

Ja takie przeskoki mam raz działa raz nie. Czyli przy skrecie idzie ciężko za chwilę złapie i idzie lżej

Opublikowano

To pasek sprawdz

Opublikowano

Ciężki dostęp, pewnie trzeba od spodu zobaczyć?

Opublikowano

Miałem ten sam problem, że jeśli pojeżdżę autem dosyć długo i się porządnie wszystko nagrzeje to kierownica wtedy ciężej chodzi. Kupiłem jakiś płyn do wspomagania ze stacji, wymieniłem - lipa dalej to samo. Pojechałem do sklepu normalnego i kupiłem taki jak należy płyn, wymieniłem i teraz lajcik. Leciutko się kręci czy na zimnym czy na ciepłym :)

Opublikowano

Normalny jaki powinien byc czyli jaki ? Ten febi zielony?