Tomson23 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Witam, Czy można przypuszczać, że z pompą w baku jest doś nie tak gdy są objawy: - całą zimę gdy temperatura była do +5 stopni auto śmiga jak należy. powyżej tej temperatury przerywa w granicach 1600 do 2200 obrotów Myśle tu o gęstości paliwa jak zimno jest gęstsze czy może coś innego jest winne. pozdrawiam,
SotoM Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Cos innego... Ale co ? Przyczyn jest wiele ale najczestrza przyczyna jest egr - zaslep go i testuj.
Tomson23 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Próba zaślepienia z otworami fi8,10,13 mm - niepowodzenie wywala błąd nie dostatecznego przepływu spalin. rozwiercać dalej?
djshaker Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Czyściłeś przepływomierz? Miernik masy powietrza? Czujnik ciśnienia doładowania -G31- z czujnikiem temperatury zasysanego powietrza -G42-?
Tomson23 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Przepływka nowa. Czujnik G31 czyściłem ale też się zastanawiam czy ten czujnik nie wali całej sprawy. Tu jest czujnik ciścienia i temperatury w jednym. Kiedyś kupiłem nowy, ale z tańszych za 50 pare PLN wiec to nie to samo co oryginał. Jednak według mnie powinna być jaka kolwiek różnica między styarym oryginalnym Boscha a tym nowym. Obecnie powróciłem do starego.
Rekomendowane odpowiedzi