Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.6 V6 wyciek oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio zmieniałem osłonę pod silnikiem i zauważyłem niepokojącą rzecz - wyciek oleju. Po jakimś czasie przy mocniejszych zakrętach pojawia się kontrolka oleju. Czy ktoś miał podobny przypadek i kojarzy skąd może być ten wyciek?

311onwn.jpg

2egb5nq.jpg

15ovubk.jpg

1zlu8vb.jpg

Z góry dzięki za sugestie..

Opublikowano

mnie tak leje zawsze z pod miski:p jak lekko przywadze :kox: a raz lało z czujnika oleju ktory jest po lewej za chlodniczka oleju:)

Opublikowano

na pierwszy rzut oka wydaje się ze spod filtra..

Opublikowano

Pod filtrem jest chłodniczka oleju , jak ją zdejmiesz do pod nią znajduje sie jej uszczelka która się często kończy :wink:

Opublikowano
  • Autor
mnie tak leje zawsze z pod miski:p jak lekko przywadze

Ale ja nigdzie nie zahaczyłem jak na razie.. :)

na pierwszy rzut oka wydaje się ze spod filtra..

To by pomogło, miałem zamiar wymienić olej + filter po załataniu wycieków ale chyba trzeba będzie zrobić odwrotnie.

Pod filtrem jest chłodniczka oleju , jak ją zdejmiesz do pod nią znajduje sie jej uszczelka która się często kończy

A gdzie coś takiego można dostać? :o Czy załatać silikonem?

Korek spustowy też ma swoją uszczelkę :) Tę też kupię na wszelki wypadek.

Opublikowano

U mnie leje w tym samym miejscu, wydaje mi się że przyczyna leży nieco wyżej

Opublikowano

ty masz strasznie zapapraną miske, ja stawiałbym tak jak kolega wyżesj pisze. U mnie jak tak było to uszczelka pod głowicą i pokrywy dekla zaworów

Opublikowano

U mnie tak to wygląda po przejechaniu 1 km, przed wyglądało to tak jakby olej wypływał pomiędzy tą aluminiową "obudową" filtra a jej zamocowaniem (zaznaczone kreską). Wydaje mi się jednak że przyczyna leży wyżej, jednak nic więcej nie widać..20140425_175338.jpg

Opublikowano
  • Autor
ty masz strasznie zapapraną miske, ja stawiałbym tak jak kolega wyżesj pisze. U mnie jak tak było to uszczelka pod głowicą i pokrywy dekla zaworów

Jest zapaprana bo jakiś czas jeździłem bez osłony która się urwała..

Wcisnąłem rękę z aparatem z prawej strony silnika:

DSC_0951.jpg

DSC_0952.jpg

Opublikowano

na 1 zdjeciu masz czujnik oleju w takiej gumce mi z niego pryskalo i zalewalo wsio jak u Ciebie on tez ma uszczelke;p i potrafilo tak zarzygac wszystko ze masakra a po drugie wisko jak dziala to rozpyla wszystko wszedzie:) do czujnika dostalem sie tylko po zdjeciu pasa przedniego. Jesli jestes magikiem to moze Ci sie uda zrobic tak w co watpie;p

Opublikowano
  • Autor
na 1 zdjeciu masz czujnik oleju w takiej gumce mi z niego pryskalo i zalewalo wsio jak u Ciebie on tez ma uszczelke;p i potrafilo tak zarzygac wszystko ze masakra a po drugie wisko jak dziala to rozpyla wszystko wszedzie:) do czujnika dostalem sie tylko po zdjeciu pasa przedniego. Jesli jestes magikiem to moze Ci sie uda zrobic tak w co watpie;p

To jest ten czujnik?

DSC_0951.jpg

Opublikowano

si seniorita:)

Opublikowano

Można dokupić samą uszczelkę czy trzeba kupić cały czujnik?

Opublikowano

uszczelke dobierzesz miedziana jak do korka spustowego oleju:) takze bez problemu:)

Opublikowano

albo jest problem jak u mnie z uszczelniaczem wałka rozrządu.. leje po całym silniku i nie wiadomo gdzie szukac.. myslałem ze z głowicy leje a widac definitywnie ze trzeba simering z prawej i z lewej wymienic bo cały olej wyrzyguje..

---------- Post dopisany at 19:16 ---------- Poprzedni post napisany at 00:57 ----------

Koledzy podepne sie pod temat i zapytam przy okazji.. Może ktoś będzie wiedział. Jadąc ponad 140km zaczyna mi śmierdzieć w aucie i w oczach rośnie temperatura oleju :shock3: oleju jest pod max. najbardziej martwi mnie ta temperatura..

Opublikowano

gdzies nieszczelnosc musisz miec. nie leje Ci gdzies na kolektor wydechowy??? czujnik wymieniales???

Opublikowano

leje leje sie na kolektor z uszczelniaczy wałków razrządu. to jedno ale czemu temperatura rośnie normalnie w oczach przy większych prędkościach??

Opublikowano

jaki olej wlasles?? troche dziwne a czujnik czasem nie szwankuje??

Opublikowano

Lotosa wlałem 10w40 wiem półsyntetyk. nie mam pojecia czy czujnik wariuje.. a gdzie on jest?? to moze go na dniach wymienie..

Opublikowano
Lotosa wlałem 10w40 wiem półsyntetyk. nie mam pojecia czy czujnik wariuje.. a gdzie on jest?? to moze go na dniach wymienie..

6892139ac5a89e19m.jpg