denveco Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Witam. Byłem w serwisie ASO kupić uszczelki pod pokrywy zaworów lewa i prawa. Ale po czasie gdy się chciałem zabrać za ich wymianę zauważyłem że obie uszczelki mam takie same czyli jakby lewe. Czyżby pomylili się w serwisie i dali mi dwie lewe czy one takie po prostu są. Proszę o numer części lewej i prawej uszczelki pokrywy zaworów . (2.6 benzyna 95 rok.) Z góry dziękuję.
damian88bk Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Tak prawa i lewa są takie same wg Etki numer to 078103483J lub 078103483L
denveco Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Numer na uszczelce to 078103483L. Sądziłem że litera "L" która jest na końcu numeru informuje o stronie na którą ma być założona uszczelka czyli lewa. No i analogicznie powinny być uszczelki o odbiciu lustrzanym
kandrzej Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Sam będziesz wymieniał? Masz może klucz dynamometryczny? Słyszałem,że jest potrzebny aby odpowiednio dokręcić śruby. Jeśli masz takowy,to czy mógłbym pożyczyć od Ciebie go kiedyś?
Rekomendowane odpowiedzi