rowkarz Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Witam. Mam pewien problem, z którym ani ja, ani żaden mechanik dotychczas nie potrafił sobie poradzić... Najlepiej chcieliby wymienić wszystko po kolei... Podczas jazdy słychać głuche stukanie, jakbym jechał po podkładach kolejowych. Przy jeździe po mieście słychać to minimalnie, natomiast przy prędkości ok 90 km/h słychać to nagminnie i jest to bardzo uciążliwe przy dłuższej trasie. Te stukanie słychać na prostym odcinku drogi, przy równej nawierzchni i nie są one regularne. Nadmieniam, że posiadam koła alumy 210/55/16 Były wywarzane i zmieniane na osi. Sprawdzano mi także w warsztatach całe zawieszenie i nie stwierdzono żadnych luzów. Proszę o pomoc i podpowiedzi.
Jarek882 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Puka przód czy tył ? może maglownica pukać.
rowkarz Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Puka z przodu, z miejsca kierowcy słychać prawy przód. Maglownicy mi nie sprawdzano, nikt nawet nie wspomniał o tym.
levis1991 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 przyłączam się do tematu, wymieniłem całe zawieszenie przód czyli 8 wachaczy+ koncówki, łaczniki i słychać czasami głuche pukanie na minimalnym dołku a na wiekszym nic.... irytujące co może być przyczyną czy to może być łożysko lub guma na amorku? b. prosze o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi