Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

RNS-e wyświetlacz ściemnia się wygasa lub wylącza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przy węższym wtyku, srebrny kawałek łączący taśmę z konektorem na płycie głównej

---------- Post dopisany 12-06-2014 at 22:48 ---------- Poprzedni post napisany 06-06-2014 at 23:28 ----------

po żmudnych poszukiwaniach udało się kupić taśmę... zobaczymy czy da radę przelutować nową kostkę w miejsce starej i znaleźć patent na NIE wypadanie...

Opublikowano

Ile musiałeś zapłacić.

Patent na nie wyrywanie (sama nie wypada) jest taki aby na zaciśniętą w złączu taśmę, nakleić pasek nierozciągliwej taśmy klejącej (nie izolacyjnej bo ta się rozciąga). Pasek ma być takiej szerokości jak taśma i być tak naklejony aby obejmował i taśmę i złącze i kawałek płytki. Takie rozwiązanie spotykam w radiach innych marek i to się sprawdza. Nieraz naprawdę muszę się namęczyć by to rozpiąć.

Przy lutowaniu złącza trzeba uważać z temperaturą by nie potopić plastiku i go nie zdeformować oraz uważać na topnik aby nie dostał się do środka złącza i nie zapaskudził styków.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzięki za cenne wskazówki - co do temp to tak samo powiedział mi spec od rtv, zaniosłem do niego niech zrobi bo ja nie mam ani wiedzy ani narzędzi. Jeśli chodzi o mocowanie taśmy to zrobię tak jak napisałeś, dziwne że sam na to nie wpadłem :P ale co dwie głowy ...

taśmę kupiłem za 249 :facepalm: do tego uszkodzoną płytę za 50 zł w razie jakbym nie dostał nigdzie tego felernego konektora ...

---------- Post dopisany at 22:39 ---------- Poprzedni post napisany at 12:50 ----------

Problem rozwiązany :) pomogła wymiana taśmy na "sprawną" używkę

Nie poradziłbym sobie bez pomocy kolegi airbob'a - specjalista w branży, który chętnie pomógł mi z naprawą navi :)