Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Problem z xenonami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

VW Passat rok 2001

Oryginalne lampy Xenon. Problem w tym że podczas jazdy się wyłączają na chwile, raz jedna raz druga. Po zapaleniu nieraz jedna świeci lepiej druga gorzej.

W czym tkwi problem ? Czy to wina przetwornic, czy zapłonników, a może coś w instalacji ?

Opublikowano

moim zdaniem to wina przetwornic jak i samych żarników o ile masz chińskie . Ja miałem chińszczyznę i miałem identyczne objawy. Słyszałem ze te nowe zestawy są dobre ale te stare nie dawały rady. Wina tej "dyskoteki" może leżeć wszędzie. Szwankują połączenia, żarniki i żarówki sie przegrzewają i przez to przygasają. Byle elektryk tego nie sprawdzi a wizyta u fachowca od ksenonów słono kosztuje i zawsze sie kończy jednym zdaniem. Panie kup pan oryginalne za 4 tysiące to będą świecić , wyrzuć pan tą podróbę.

Morał? ciężko o morał. Temat rozległy jak sahara ;)

Opublikowano

Miałem passata i zakładałem orginalne bixenony.Nigdy nie było problemu.A powiedz przetwornice sa orginalne Helli :mysli:

Opublikowano

Zainwestuj 170zł i masz całkiem nowy zestaw HID-ów do dwóch lamp i rok gwarancji.

Opublikowano

jasne super inwestycja za 170zł :polew: nawet radia nie idzie słuchać od tego badziewia :gwizdanie:

Opublikowano

Ale z tego co kolega napisał to sa orginalne xenony. Więc to nie bedzie takie proste założyć hidy :)

Opublikowano

Ja mam i zero zakłóceń w radiu.

jasne super inwestycja za 170zł :polew: nawet radia nie idzie słuchać od tego badziewia :gwizdanie:

Ja mam i nie narzekam - zero zakłóceń w radiu

Opublikowano

a masz CB ? bo u mnie na radiu spoko ale na CB juz gorzej :/

Opublikowano

Nie mam CB - nie potrzebuję dwumetrowej , obciachowej , szpecącej samochód anteny na dachu.

Opublikowano

widocznie malo jezdzisz :) do pewnego czasu tez nie potrzebowalem :P teraz jest to niezbedne :) a tak szczerze mowiac to według mnie to nie wydaje mi sie ze antena CB szpeci ;p ja ją zakladam tylko na trase a w tedy to sie raczej nikt nie przyglada, zreszta nie każda antena ma 2m :) pozdrawiam

Opublikowano

Mam podobny problem w czasie jazdy xenony gasną na chwilę i zaraz się zapalają nie ma reguły czy na dziurach czy na gładkiej drodze.

Problem rozwiązany: wymiana żarówek na nowe i po sprawie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Obstawiam żarówki. Miałem taką samą sytuację. Wymieniłem na nowe i po sprawie.