Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVV] Po wymianie żarówki, nadal nie działa światło mijania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Padło mi lewe światło mijania , wymieniłem już żarówkę, bezpiecznik i dalej kicha.

Miał ktoś podobny przypadek lub wie co można by jeszcze sprawdzić?

Być może coś jest z kabelkiem ale sam już sie w to nie będę bawił chyba...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem. Widzę, że post nadałeś dawno. Jeżeli temat rozwiązałeś daj znać jak? Pozdrowienia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chłopaki dopadło mnie to samo... tyle, że w prawej lampie... padło mi wczoraj... jeszcze przy włączaniu świateł coś próbowało załapać, żarówka jest ok,

znaleźliście jakieś rozwiązanie ? byłbym wdzięczny za info

Opublikowano

Nie obejdzie sie z miernikiem i trzeba szukac gdzie wcięło zasilanie. W układzie na pewno jest przełącznik pod kierownica oraz przekaźniki i należy je sprawdzić. Przełącznik pod kierownicą jest mechaniczny i po latach może sie uszkodzić. Przekaźnik jest sterowany przełącznikiem aby zasilanie na lampy nie szło przez przełącznik pod kierownicą. Nie miałem takiego problemu u siebie ale sugeruje zlokalizować przekaźniki i sprawdzić czy dostają zasilania. Jak sie to mówi po nitce do kłębka trzeba iść :).

Opublikowano

Nie wiem jak w B5, ale w mojej B6 miałem taką dziwną sytuację, że w trakcie jazdy padła mi żarówka od lewego kierunkowskazu z przodu, po 2 czy 3 włączeniach tegoż kierunkowskazu komputer zaczął też wyświetlać błąd tylnej żarówki stopu i postojowej - jak się okazało faktycznie nie świeciły. Po wymianie żarówki od kierunku wszystko zaczęło świecić normalnie i błąd już się nie pojawiał od żadnej z żarówek.

Sugeruję więc, że może warto sprawdzić także pozostałe żarówki.

Opublikowano

Pozostałe żarówki palą, jedyne czego nie sprawdzałem to przeciwmgłowego tylnego... zrobię to rano bo teraz nie mam już sił ;)

widać czeka mnie trochę zabawy ze sprawdzaniem, oby ta nitka nie była zbyt długa ;) [br]Dopisany: 12 Kwiecień 2009, 01:22_________________________________________________Problem rozwiązany... poprzedni właściciel wstawił mojej niuni niefabryczne kseny i padła przetwornica... po wymianie wszystko ok ;)

• 7 lat później...
Opublikowano

U mnie w b5 taka sama sytuacja z prawej strony. Widze że to nagminne.

Pare tyg. temu miałem sytuację, zaparkowałem, zgasiłem światła ide do domu a tu prawa tylna lampa świeci.....po paru próbach załączania i wyłączania w końcu zgasła

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Proponuje poodginać blaszki, które lubia sie wyginać. Ja miałem z kierunkowskazem .Chodził jesli jeździło się po drodze bez dziur. Założyć zarówkę i zobaczyć zasilanie. Jesli wyciagniecie to nie bedzie zasilania bo nie znajdzie obciazenia