Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

czasami turbo nie laduje, zacina sie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Borykam sie z nastepujacym problemem. Mianowicie turbo czasami nie laduje. Wbijam 2 bieg, gaz w podloge, i turbo czasami zaczyna bic dopiero przy np. 4 tys. obrotow. Dodam ze na 1 biegu przy wyzszych obrotach, powiedzmy ok 4,5-5tys turbo laduje ok 0,3b i nie wiem czy tak powinno byc. Zmienilem n75 na uzywany lecz znow to samo. Wyjalem go, psiknalem do niego wd(bez rozbierania zaworka) i myslalem ze bedzie po problemie lecz jest to samo. Czasami chce depnac, a tu brak mocy i dopiero jak ma np. 4-4,5 tys obrotow to dopiero dostaje kopa. Sztanga chodzi plynnie, nie przycina sie gdy sprawdzalem przez strzykawke. Wezyki od turbo i wg tez cale, w tipie dziurska raczej nie ma. DV byla wymieniana ok tys km temu. Pomozcie bo juz mi brakuje sil.

Opublikowano

po pierwsze zobacz czy błędy są i zrób logii 002,007,025,013

po drugie szczelność całego układu na youtube jest filmik jak to zrobić

po trzecie sprawdz wszystko czy jest dobrze podłączone , może coś jest nie tak podłączone

Opublikowano
  • Autor

Ten problem juz mam jakis czas. I duzo razy byl podlaczany pod kompa to jedynie blad sondy wywalilo. Po tym sonda zostala wymieniona. Z tego co patrzylem po nr sondy ktora zostala kupiona nowa jest ona pod audi 1.8 ale bez turbo i nie wiem czy to nie jest problemem, ale wtedy to by turbo powiedzmy w pewnym zakresie nie pracowalo caly czas, a to wyglada tak jakby ten nieszczesny n75 sie przycinal.Takto chodzi dobrze, a czasem wlasnie jest tak ze nie laduje wogole. Wiecej bledow nie bylo. A co do podlaczenia to co masz na mysli? n75 podpialem tak: najdluzszy do tipa, na przeciwko niego do WG a ten srodkowy do muszli od turbo. Tam chyba juz nie ma czego innego zle podlaczyc.

Opublikowano

zrób logi takie co ci pisałem na 3 biegu 1500 do 6500 obr. możliwe ze sonda nie ta chyba ze sie mylę , n75 masz ok podłączony

Opublikowano
  • Autor

ale jakby byla nie ta to nie dzialo by sie to co jakis czas tylko zawsze... niestety nie mam gdzie zrobic logow :/

Opublikowano

sprawdził bym najpierw szczelność to jest podstawa !

a logi muszą być bo niewiadome czy jest sterowanie n75

Opublikowano

zobacz czy stanga chodzi prawidłowo od turba czy prad dochodzi do zaworka n75

Opublikowano
  • Autor

napisalem ze sztanga chodzi plynnie, a prad raczej dochodzi do zaworka bo nie mam przeladowania.

Opublikowano

czym w praktyce przejawia sie przeladowanie?(nie mowie o sprawdzeniu vagiem)

p.s ja mialem dokaldnie tak samiusko..winny byl n75 ale skoro mowisz ze to nie on......potem znalazlem urwany króciec w odmie gdzie wchodzi n75....potem odkrylem lekko dziurawy inter.....i auto pracuje jak niebo:) jeszcze co jakis czas bo w granicach 3500-4000tys kiedy deptam jest szarpniecie i znow ciagnie,wina DV?