Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

schowek z b8 do b6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacząłem się ostatnio zastanawiać nad schowkiem z b8 do swoiej b6-tki. Próbował może już ktoś takiego numeru ? Będzie to pasować ?

zastanawiam się czy wymiary i mocowanie jest takie same czy jednak bardzo różni się ...

Opublikowano

trzeba by zacząć od zmierzenia długości klapy schowka w B8 i B6

Opublikowano

Jak dla mnie nie ma szans już sam profil klapy się różni co dopiero dolne plastiki etc.... :whistling:

Opublikowano
  • Autor
Zacząłem się ostatnio zastanawiać nad schowkiem z b8 do swoiej b6-tki. Próbował może już ktoś takiego numeru ? Będzie to pasować ?

zastanawiam się czy wymiary i mocowanie jest takie same czy jednak bardzo różni się ...

to może już odpuść sobie myślenie... :doh:

i po co ta głupkowata odpowiedź ? OT to w swoich wątkach pisz mądra i myśląca głowo !

Opublikowano

Gdy sprowadziłem sobie moją B6 miałem odłamany jeden z zawiasów plastikowych od schowka i postanowiłem sobie kupić gdzieś na szrocie nie uszkodzony schowek...

Byłem bardzo zdziwiony jak zobaczyłem ceny używanych schowków do tego modelu chociażby na allegro (ceny zaczynają się od 250zł i idą w górę nawet do 400zł). Wpadłem na podobny pomysł co Ty, aby kupić schowek od B8 (ponieważ jest dużo tańszy i wygląda dość podobnie) jednak gdy zadzwoniłem do handlarzy częściami mówili mi, że nie będzie pasować i wyrzucę kasę w błoto...

Żebyś miał porównanie podsyłam Ci wygląd mojego uszkodzonego schowka z B6 i porównaj sobie na allegro jak wyglądą dla B8

schowek od B8:

AUDI A4 B8 SCHOWEK PASAŻERA W KONSOLE IDEALNY (4225770380) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

mój schowek do B6:

100_6085.JPG

Ja za swój schowek dałem 280zł z wysyłką i jestem z niego bardzo zadowolony, zależało mi na zakupie w kolorze granatowym jak poprzedni schowek, jednak nigdzie nie udało mi się znaleźć i mam schowek czarny- ale bardzo fajnie się prezentuje i nie rzuca się w oczy ;)

Ps. Jeżeli odłamał Ci się zawias tak jak u mnie to możesz zamiast kupować nowy schowek dać go do spawacza plastiku- choć nie wiem jak jest wtedy z trwałością...

Opublikowano
  • Autor

ja miałem problem z klamką, a wpadłem na pomysł z tego samego względu co Ty :) (schowek B6 > 250zł, schowe B8 > 50zł ). Sama klamka ok 150zł i nie zaciekawy sposób wymiany jej.

Trzeba było by pomierzyć otwory na mocowania i sam schowek i porównać z B8.

Opublikowano

Kupić schowek z B8 za 50zł ( to chyba nie kolosalna cena ) i spróbować. Jak nie podejdzie to odsprzedać dalej. Jak widać nikt tego nie robił jeszcze tak że na "gotowca" nie ma co liczyć :wink:. Zawsze musi być ktoś kto przetrze szlaki i podzieli się informacjami na ten temat.

:hi:

Opublikowano

Miałem urwany zawias i oddałem do sklejenia "magikowi" nie poznasz że był klejony, a gość zapewnił że nie pęknie w miejscu klejenia. Koszt usługi 20zł

Opublikowano

Reasumując podejdzie chociaż sam tył tego schowka na mocowania??