Opublikowano 31 Maja 201412 l otóż, jaka jest prawidłowa temperatura bloku silnika w przypadku 1.9TDi, chodzi mi konkretnie o temperaturę bloku silnika wszystko działa poprawnie ale przy zdejmowaniu osłony silnika okazało sie, ze pianka pod spodem nie istnieje a raczej rozpada się w rękach chciałbym ja wymienić - koszt w aso mnie przeraża i szukam jakiegoś zamiennika (przykładowe linki poniżej) i martwi mnie tylko jedna rzecz, mianowicie maksymalna temperatura pracy takiej pianki z tego co widzę, max temp wąchają sie od 85 do 105, temp wody mam 90 (bloku silnika powinna być w takim razie coś koło tego) więc takie pianki mogą być ok albo sie rozpuścić... moje pytanie jest takie: co znacie, polecacie? also wymieniałem osłony dolne i mam takie bez wygłuszenia ale tutaj niema bezpośredniego kontaktu z blokiem więc wystarczy chyba każda z tych co wymieniłem Mata Pianka gabka Akustyczna wygłuszająca z PU (4204469450) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. MATA PIANKA GĄBKA WYGŁUSZAJĄCA AKUSTYCZNA 25x100cm (4254355478) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. PIANKA MATA GĄBKA WYGŁUSZAJĄCA DO DRZWI PODŁOGI WA (4287318504) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. GMS-011A MATA PIANKA WYGŁUSZAJĄCA MASKI SILNIKA (4269314331) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Opublikowano 1 Czerwca 201412 l otóż,jaka jest prawidłowa temperatura bloku silnika w przypadku 1.9TDi, chodzi mi konkretnie o temperaturę bloku silnika temp jest wyzsza niz to co pokazuje . lata swoje robią choć ta pianka jest nie palna ale od drgań i innych rzeczy poprostu sie wykruszyła. ja jezdze bez tego i silnik chodzi tak samo ,zero róznicy . takich rzeczy z linku co podales bym nie zalozył na silnik ,pod maske jedynie można przed ori wygluszeniem jak masz
Opublikowano 1 Czerwca 201412 l otóż,moje pytanie jest takie: co znacie, polecacie? [/url] Tu masz odpowiednią mate do wygłuszenia w przypadku silnika diesla PROFESJONALNE Maty wygłuszające bmw golf audi ford (4225949738) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Sam montowałem to u siebie, montaż bardzo prosty gdyż pianka jest samoprzylepna.
Opublikowano 3 Czerwca 201412 l Tak mam wygłuszoną górną osłonę silnika mata z linka i jest to lepszy materiał od tej gąbki która skruszała od temperatury. W niektórych miejscach dotyka do silnika i nic się jej nie dzieje.
Opublikowano 12 Listopada 201411 l Zastanawiam się nad podobnym zabiegiem. Powiedzcie panowie czy zauważyliście różnicę przed/po wygłuszeniu silnika/maski i czy jest sens się w to bawić?