Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

z Concert 2 na Concert 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o pomoc w kwestii wtyczek bo z concert 3 wychodza 3 wtyczki a concert 2 ma ich 4 plus standardowe wyjscie antenowe a w concercie 3 nie mam w ogole.

Ponadtow w concercie 2 mam jaks pojedyncza zolta kostke nie wiem do czego a w concert 3 nie mam takiego wejcia jest tylko podobne podwojne biale.

IMG_20140606_091802.jpg

IMG_20140606_093213.jpg

IMG_20140606_103157.jpg

---------- Post dopisany at 10:56 ---------- Poprzedni post napisany at 10:36 ----------

Juz wiem, ze w tej duzej glownej brakuje mi jednej malej, ona chyba daje sygnal na przednie glosniki bo te mi teraz nie graja, najwiekszy rebus to ta zolta :dontknow::dontknow:

Opublikowano

Najlepiej zastosować przejściówkę. Np. taką

ZŁACZE ISO QUADLOCK ADAPTER Plug Play AUDI RNS-E (4269669857) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Tylko w niej trzeba przełożyć 1 lub 2 piny bo ta jest do RNS-E albo zamówić od razu taką pod Concert 2+

Opublikowano

Żółta wtyczka to też antena jedna jest AM druga FM nie wiem jak jest w Concercie 2+ ale ja mam W Symphony 2+ podwójną wtyczkę do anteny i idą do niej dwa kable. Concert 2+ i Symphony2+ to praktycznie te same radia więc podłączenie jest takie samo.

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe czy dostanie taka przejsciowke?

Opublikowano
Ciekawe czy dostanie taka przejsciowke?

Sprawdź czy ta żółta wtyczka nie podejdzie do Concerta 2+ bez przejściówki bo wygląda podobnie?

O ile się nie mylę to jest antena od AM a tego raczej nikt nie słucha więc jak nie podłączysz to żadna strata.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, jak to rzeczywiście AM to ja olewam.

Opublikowano
Dzięki, jak to rzeczywiście AM to ja olewam.

Nie jestem pewny na 100% ale w 99% to AM.

Opublikowano
  • Autor

Ok, może jeszcze ktoś potwierdzi.

Opublikowano

Żółta wtyczka to antena diversity. Jeśli nie zmienisz wzmacniacza antenowego na taki z końcówką AF to nie możesz jej podłączać do radia.

Opublikowano

Załatwi jak zmienisz wzmacniacz antenowy, zresztą przejściówka z diversity nie jest potrzebna, bo wtyczka pasuje. Concert 3 ma 2 tunery FM, Concert 2 ma 1, drugim kablem wraca sygnał do wzmacniacza o sile sygnału i na jego podstawie wzmacniacz robi korekcje, itd. :)

Opublikowano
  • Autor

Możesz podlinkowac o co kaman z tym wzmacniaczem antenowym, chciłbym mieć jak wszystko w aucie jak Bóg przykazał

Opublikowano

Ale co mam podlinkować? :) Jeśli chcesz żeby działały oba tunery w Concert 3 to musisz wymienić wzmacniacz antenowy na taki z końcówką AF lub AG :) Teraz masz pewnie z końcówką P.

Opublikowano
  • Autor

Gdzie znajde, jak to wyglada, o jaki chodzi? Elektronika dla mnie to czarna magia.

---------- Post dopisany 08-06-2014 at 18:10 ---------- Poprzedni post napisany 07-06-2014 at 06:42 ----------

Hmm? I co nie wiemy?

Opublikowano

a zadałeś sobie trochę trudu żeby przejrzeć wcześniejsze wątki? :) Wzmacniacz masz w bagażniku pod lewym boczkiem, zaraz pod szybą. A jak wygląda to sprawdź w necie, wystarczy w googla wpisać "wzmacniacz antenowy audi a4 b7" https://www.google.pl/search?q=audi+a4+b7+front+light+led&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=B1qUU4TjDqWX7Qap7YGABg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=657#q=wzmacniacz+antenowy+audi+a4+b7&tbm=isch&imgdii=_, to chyba nie takie trudne? :) nie można wszystkiego dostać na tacy :)

Opublikowano
  • Autor

I jego mam wymienić? Na jaki? Jutro zdejmiemy boczek to wklejasz fotke.

Opublikowano

Na jaki? W tym temacie 2 razy pisałem na jaki.

Opublikowano
  • Autor

No mam takie cos w bagazniku jak wkleiles w linku, jak zrobie jego zdjecie, albo bede mial nr to podpowiesz na jaki mam wymienic zeby bylo ok? Trzeba bedzie ciagnac jakies dodatkowe kable? Czemu mam antene typu shark i nie mma w niej gps?

---------- Post dopisany 11-06-2014 at 11:23 ---------- Poprzedni post napisany 08-06-2014 at 19:55 ----------

Zlozylem wszystko do kupy, wpialem przejsciowke do anteny i wszystko gra, ta zolta wtyczka jest luzna nigdzie nie wpinalem, co prawda w radiu jest wolne gniazdo, ale nie wiem czy mozna ja tam wpiac.

---------- Post dopisany 16-06-2014 at 18:22 ---------- Poprzedni post napisany 11-06-2014 at 11:23 ----------

Ok rozebrałem boczek i mój wzamcniacz antenowy wyglada tak

IMG_20140616_173823.jpg

Wywala mi na VCDS taki błąd

Adres 56: Radio Plik etykiet: 8J0-035-1xx-56.clb

Oznaczenie elementu: 8E0 035 186 AK HW: 8E0 035 186 AK

Komponent i/lub wersja: R Concert2+ H02 0220

Kodowanie: 0610321

Kod serwisu: WSC 06335 000 00000

VCID: 70E443501A32

Znaleziono 1 błąd:

00821 - Antena radiowa 2 (R93)

011 - Przerwa w obwodzie

Ramka zamrożona:

Stan błędu: 01101011

Priorytet błędu: 5

Częstość błędu: 1

Wew.licznik błędów: 83

Jak wymienie ten wzmacniacz z P na AG lub AF bład da sie skasowac i bedzie dzialalo OK? Bede mógł wtedy wpiąc w radio ta żółta wtyczke diversity?

Opublikowano

Tak. AF będzie działał na pewno, AG powinien, musisz sprawdzić czy wejścia FM1 i FM2.