Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BLB] Powietrze w filtrze paliwa - bardzo dziwne zjawisko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

Jestem tutaj całkiem nowy, od pół godziny próbuję coś znaleźc na temat zapowietrzania się układu paliwowego. Jeżeli zadaję pytanie w nieodpowiednim dziale to z góry sorry ! Tak więc szukam pomocy w wyjaśnieniu tego jak dla mnie dziwnego zjawiska. Problem zidentyfikowałem dośc niedawno choc objawy obserowałem od bardzo dawna -czyli szarpanie podczas przyspieszania. Przyczynę szarpania odkryłem przy okazji wymiany zaworka na filtrze paliwa, który zaczął przeciekac ( podobno częsta przypadłośc ). Po wyjeciu zatyczki i wyciągnięciu trójnika z otworu w filtrze paliwa, ze srodka filtra wydobywają się bombelki powietrza. Przez 2 - 3 dni od czasu odpowietrzenia wszystko jest OK, ale póżniej operację muszę powtórzyc.

Czy ktokolwiek coś o tym słyszał , może jakieś sugestie co do przyczyny ?

Pozdrawiam

Adam

* zawsze prosze uzupelnic prefix pojazdu i silnika o ktory pytamy [Musashi]

Opublikowano

Witam,

Mam problem z szarpaniem podczas przyspieszania podobnie jak u Ciebie sprawdze jutro czy u mnie jest taka sama przypadlosc. Dam znac. Szarpanie u mnie staje sie coraz bardziej uciazliwe powyzej 2 tys praktycznie nie ma jazdy

Pozdrawiam.

Pawel

Opublikowano

Witam Was koledzy!!!!!

Własnie niedawno uporałem sie z problemem bardzo podobnym do Waszego mianowicie:\

Mechanicy mysleli ze przewody sa nieszczelne ze moze filtr paliwa ale nic z tych rzeczy....Moj dobry kolega mechanik zaugerował zeby sprawdzic pompke paliwa i tu był strzał w 10....pompka nie miała zasilania....podłązylismy na krótko tzn kabelek z akumulatora pod bezpiecznik bodajrze nr 28..okazało sie ze pompka chodzi i auto pali normalnie i nie ma szarpania...bez pompki paliwo zasysane jest przez pompe główną i bierze powietrze z kas tam...nie mialem czasu zeby zneutralizowac jaki przewód lub czujnik jest uskodzony bo auto jest mi potrzebne do pracy takze podłaczylem kabelek z bezpiecznika od pompki pod bezpiecznik od klimy mozecie to zrobic pod jaki kolwiek bezpecznik ktory wlacza sie przy przekreceniu kluczyka,,,auto chodzi za***iście a pompka moze chodzic non stop byleby byla zanurzona ...autko ładnie pracuje przyspiesza i oczywiscie wybiore sie zeby to zlkalizowac jak znajde troche czasu....Moze Wam to pomoze jak tak to napiszcie czy choc troche pomoglem ...pozdrawim

Opublikowano

Witam!

Jesli zmienialiscie filtr paliwa i normalnie zalozyliscie to itak sie zapowietrzy. Ja ostatnio zmienialem filtr w swojej a4 zalozylem zapielem rurki , apotym tam gdzie trojnik wchodzi wlalem rope i zapelnilem nia caly filtr . Gdy wlewalem widzialem jak bulkalo czyli powietrze wydobywalo sie. Jesli nie zrobiliscie tak to sprobujcie, moze poprawi.

Pozdrawiam was . Jarek