Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy notlauf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jadąc dzisiaj samochód złapał muła i przyspieszał bardzo powoli do okolo 130km/h. Odpalilem samochod ponownie i juz rozpedzal sie lepiej ale dalej nie to. Po sprawdzeniu błędów oczywiście "1 Fault Found:17958 - Charge Pressure: Control Deviation P1550 - 35-00 - -". Wcześniej z turbiną nie miałem problemów a nawet mogę powiedzieć że chodziła jak żyletka. Zamulić też się nie mogła bo dobrze ganiam moje A4 więc w czym problem.

Zrobiłem logi:

Dynamiczne sztuk 2:

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Statyczne (sztanga ruszała się jakieś 0,5cm może więcej)

Proszę o sprawdzenie i naprowadzenie od czego zacząć bo przy próbie robienia logów rozpędzał się w miarę normalnie chociaż niekoniecznie bo czegoś jednak brakowało pod pedałem.

Opublikowano

Witaj, coś rzeczywiscie kuleje to doładowanie,ale mało info na poprawną ocene zrób jeszcze dynamiczne z grupy 003,008,010,

Opublikowano

Ewidentny brak doładowania, sprawdź szczelność dolotu, oraz czy turbina zaciąga do końca kierownice, być może na podciśnieniu masz nieszczelność.

Opublikowano
  • Autor

Jutro zrobię komplet wszystkich logów bo dzisiaj żyd się świeci pod zero a jutro dopiero paliwo przyjedzie.

...oraz czy turbina zaciąga do końca kierownice

Jak sprawdzić zaciąganie kierownic?

---------- Post dopisany 16-06-2014 at 16:56 ---------- Poprzedni post napisany 15-06-2014 at 20:40 ----------

Zabrałem się za n75, ale jak tylko zacząłem go dotykać wężyki podciśnienia dosłownie spadły z tych plastikowych łączników i trójników. Skróciłem je bo były popękane na końcach i ogólnie struchlałe i nałożyłem tak że teraz siedzą na ścisk. Sztanga chodzi w dużym zakresie przy logu statycznym w grupie 11 i zmienia się doładowanie i moc wróciła. Dodaje logi dynamiczne dla pewności żeby ktoś je sprawdził.

Dynamiczne

Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Czekam na odpowiedź.

---------- Post dopisany at 21:43 ---------- Poprzedni post napisany at 16:56 ----------

up

Opublikowano
Jutro zrobię komplet wszystkich logów bo dzisiaj żyd się świeci pod zero a jutro dopiero paliwo przyjedzie.
...oraz czy turbina zaciąga do końca kierownice

Jak sprawdzić zaciąganie kierownic?

---------- Post dopisany 16-06-2014 at 16:56 ---------- Poprzedni post napisany 15-06-2014 at 20:40 ----------

Zabrałem się za n75, ale jak tylko zacząłem go dotykać wężyki podciśnienia dosłownie spadły z tych plastikowych łączników i trójników. Skróciłem je bo były popękane na końcach i ogólnie struchlałe i nałożyłem tak że teraz siedzą na ścisk. Sztanga chodzi w dużym zakresie przy logu statycznym w grupie 11 i zmienia się doładowanie i moc wróciła. Dodaje logi dynamiczne dla pewności żeby ktoś je sprawdził.

Dynamiczne

Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Czekam na odpowiedź.

---------- Post dopisany at 21:43 ---------- Poprzedni post napisany at 16:56 ----------

up

Zaciąganie czyli koledze chodziło o to czy sztanga pracuje w pełnym zakresie... czyli to co napisałeś.

Teraz po tym zabiegu widać wyraźną poprawe, ale przeczyścić sprężarkę i dolot możesz w miare możliwości, bo to że ganiasz auto czasem nie wystarczy - nie ma to jak solidne wyczyszczenie na stole.

Opublikowano

daje w podciśnieniu coś nie domaga, jeżeli wężyki już ok to w miejsce n75 wsadź na chwile n18 a wężyki przy n18 pozatykaj i zrób 011d

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Sorki ze tyle czasu minelo, ale praca...

dynamiczne 11 po zamianie na N18

dynamiczne po założeniu z powrotem n75