minios Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 witajcie! po lekkim wciśnięciu sprzęgła słychać dziwne odgłosy z silnika , podczas ruszania na samym sprzegle bez gazu zaczyna coś walić biegi wchodzą normalnie ,buda troszkę sie trzęsie ale to chyba pompka któraś a to co znowu??? jak myślicie??
minios Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 można z tym jeździć przez jakiś czas?
Wihajster Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 można z tym jeździć przez jakiś czas?na chwile można ale lepiej szykuj kaske na komplet
minios Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 myślicie że to dwumas?? odebrałem auto po wymianie głowicy i regeneracji turbo chyba zbankrutuje , a auto i tak bierze mi olej sam juz nie wiem co robic:((
Wihajster Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 może kupiles "okazje" ?? Jaki przebieg i ile tej oliwy wpierdziela??
minios Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 jeżdze od półtora roku już przebieg 205 tys zrobiłem z 400km po wymianie uszczelki pod głowicą miałem wlane 4 l oleju turbo po regeneracji po zrobieniu 400 km oleju jest troche ponad minimum znowu muszę jechać do mechanika:(
Wihajster Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Rozumie,że mechanik zasugerował branie oleju przez turbine?? Kasa wywalona w błoto :whistling:Obawiam sie ,że nic nie wymyślisz.Może silnik był przegrzany i bierze olej poprzez pierscienie ...
minios Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 auto dymiło na biało i olej był w kolektorze dolotowym zasugerował regeneracje turbo , po rozbiorze okazało sie że pod uszczelka głowicy jest olej powiedział , że uszczelka do wymiany i zrobiłem wszystko teraz znowu oleju ubywa
SotoM Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Znikanie oleju to raczej jego bezpośrednie spalanie -uszczelniacze zaworowe oraz pierscienie. Chyba ze separator oleju w pokrywie wałja. Czy wina odmy latwo sie przekonc-montaz OCT.-nawej wlasnej roboty.bedziesz widzial ile oleju przybywa oleju w naczyniu zbiorczym. Turbina to ostatni element podejrzenia znikania oleju.
puzonX Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 myślicie że to dwumas?? odebrałem auto po wymianie głowicy i regeneracji turbo chyba zbankrutuje nie jest tak źle - ja w ciągu 11 miesięcy wywaliłem dpf, nowa przepustnica, głowica, 4 pompki (tu akurat pomogło aso ), przerobienie pompy oleju a obecnie czekam na turbo bo się posypało... w zasadzie już zaczynam odkładać kasę na dwumas, bo pewnie przy 200k padnie a mam 191k... raz koleś (też ma BRD) na spocie powiedział mi żebym zawsze miał jakąś kasę na naprawę auta. miał rację....
dawidjs Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Kolego wciśni sprzęgło to przestanie. I szykuj się na robotę dwumasu i nie powinno się jeździć bo zamiast 2000 zł mogą się zrobić 3000 zł bo wał cierpi.
Rekomendowane odpowiedzi