Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zmieniony komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy czy spotkal sie ktos z tym zeby do 1,9 tdi afn ktos zalozyl komputer od pasata 2,0 z 2004 roku. Moj kolega tak wlasnie ma i dowiedzial sie o tym tydzien temu. Czy mozna tak jezdzic?

Opublikowano

Chyba tylko obudowę taką ma.

Opublikowano
  • Autor

Mylisz sie kolego. Byl u mechanika i calkiem przypadkiem przy kasowaniu bledu w kompie sie o tym dowiedzial. A dowiedzial sie tak ze podczas laczenia z kompem mechanik nie mogl sie polaczyc wiec wyciagnal komp i po numerach do tego doszedl a po tym sie polaczyl z kompem.

Opublikowano

Passat 2.0 (mniemam że TDI) z 2004 r. ma sterownik EDC16.

I jakoś jeszcze się nie spotkałem, aby ktoś zaimplementował to do takiego starego strucla jakim jest AFN.

Pomijam, że AFN jest na pompie, a EDC16 były tylko PD lub CR.

Opublikowano
  • Autor

Znalazl sie jakis i tak zrobil. Polak potrafi. Kumpel od kiedy go kupil dziwil sie ze jest jakis mocniejszy od mojego tez afn. Mechanik tez byl zdziwiony jak mozna to bylo podlaczyc.

---------- Post dopisany at 18:01 ---------- Poprzedni post napisany at 17:59 ----------

Tak tdi

Opublikowano

No to na bank nie ma w aucie AFN-a. Poka zdjęcia sterownika i silnika.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam jak teraz zrobic zdjec ale jak sie z nim zobacze to zrobie. Napewno to jest afn. Nie musisz wierzyc.

---------- Post dopisany at 18:11 ---------- Poprzedni post napisany at 18:07 ----------

Mam afn i wiem jak silnik i osprzet wyglada. Na wlepe w bagu patrzylismy tez. Ja wiem ze to afn.

Opublikowano

No to skoro wiesz jak wygląda AFN to podaj zdjęcie kompa lub jego numer (może być odczytany podczas diagnozy.

Opublikowano
  • Autor

Dzwonilem do kumpla i ten samochod ma z wloch tak ze najprawdopodobniej tam to zrobili.

---------- Post dopisany at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany at 18:22 ----------

Rozmawialem z nim teraz i on ten samochod ma z wloch czyli we wloszech cos wykombinowali z tym

Opublikowano

Ale pierdoly, sam fakt ze wtyczki są inne i ilości pinów są inne dyskwalifikuje taka zamianę, nie mówiąc juz o różnicach w osprzęcie i samej zasadzie działania obydwu silników

Wklej lepiej ten numer bo nigdy nie uwierze w cos takiego

Opublikowano
  • Autor

Mozecie wierzyc lub nie, a tak wogole nie pisalbym takich glupot jakby tak nie bylo.Jak sie tylko z nim zobacze to porobie zdjecia.

---------- Post dopisany at 18:38 ---------- Poprzedni post napisany at 18:32 ----------

Dam wam zdjecia i numery jak sie z nim tylko zobacze.

Opublikowano

Słuchaj jest to fizycznie niemozliwe i kropka co tu dużo gadac... Nie może komputer od zupełnie innego silnika działać w drugim zupełnie innym silniku

Opublikowano
  • Autor

Jednak zrobie te zdjecia i wtedy sie wyjasni. Moze mechanik sam nie wiedzial co mowi. Jedno jest pewne, cos musialo byc w tym , kompie grzebane bo moj seryjny afn napewno jest slabszy od tamtego.

Opublikowano

moze ma chipsa a mechanik sie pomylil w oznaczeniach - i to jest jedyne racjonalne wytlumaczenie

ale najgorsze jest to ze sam wpierasz nam coś i jestes pewien tego absolutnie, a tak naprawde tez sam nie masz pewnosci - bo tylko tak ci ktos powiedzial - glownie o to mi sie rozchodzi ;]

Opublikowano
  • Autor

zrobie zdjecia to sie wszystko wyjasni.