Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

EGR złamana koncówka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim EGR-że złamana jest bodaj plastikowa końcówka na która naciąga sie przewód.Jestem zagranica i będę w kraju za jakieś 3 miesiace,więc mam pytanie: czy mogę w takim stanie jeździć bez konsekwencji czy lepiej wymienić zawór???Odczuwam lekki spadek mocy ale nie ma problemu z jazdą.

Opublikowano

ja mam zapieczony egr juz kawał czasu i tak jezdze.zaslep sobie tylko ten przewód jakąś srubka.

Opublikowano

plastikowa koncówka....?chodzi ci o zawór EGR przykręcony do kolektora ssącego czy elektrozawór sterujący EGRem...?? bo zawór EGR -króciec przewodu podciśnieniowego jest metalowy, a na elektrozaworze -jest plastik... w kazdym bądź razie kwestia zaslepienia układu podcisnienia,jesl motor mocy nie ma moze byc zawór uszkodzony ten przy kolektorze ssącym - moze byc nie domkniety i bedzie spadak mocy wtedy kwestia zrobienia zaslepki z blaszki wystarczy 0,8mm i włozenia jej na łaczenie zawóru EGR z kolektorem ssącym - 2 śrubki.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
plastikowa koncówka....?chodzi ci o zawór EGR przykręcony do kolektora ssącego czy elektrozawór sterujący EGRem...?? .

Oczywiście chodziło mi o ZAWÓR TURBINY EGR N75 1H0906627A i plastikowy króciec wystający z niego na który naciągnięty jest przewód...hmm dojezdze wiec do powrotu do kraju i zajme sie tym wówczas. Dzieki za info.

plastikowa koncówka....?chodzi ci o zawór EGR przykręcony do kolektora ssącego czy elektrozawór sterujący EGRem...?? .

Oczywiście chodziło mi o ZAWÓR TURBINY EGR N75 1H0906627A i plastikowy króciec wystający z niego na który naciągnięty jest przewód...hmm dojezdze wiec do powrotu do kraju i zajme sie tym wówczas. Dzieki za info.

Odgrzewam temat gdyz wrócilem do Polski!

Ułamana koncówka do weżyka podcisnienia zaslepiona i auto dostało mocy- było jakis czas ok ale sam zawór n75 ma w sobie dzurę :)po wylamanej koncówce i znowu turbina kompletnie sie nie załacza a wczesniej choc wskakiwala przy 2,5 tys.Wyskakuje tez ponownie słynny bład 17964 a skanowany diagnostycznym przyzadem z pl jezykiem mówi o niedoładowaniu.Sam Vag Pressure conrol negative deviation.Od czego zaczać bo mysle ze od zakuu nowego n75 i wymian oraz sprawdzenia wezyków podcisnieniowych oraz dodltu.Macier jakies podpowiedzi?

Opublikowano

Kolego przede wszystkim to UZUPEŁNIJ PROFIL !!!!

Jak Ty chcesz by turbina Ci ładowała poprawnie jak masz wyeliminowany zawór N75 :kwasny:

Kup nowy załóż i podłącz go wężykami poprawnie i problemu nie powinno być

Opublikowano
  • Autor

Kolego przede wszystkim to UZUPEŁNIJ PROFIL !!!!

Jak Ty chcesz by turbina Ci ładowała poprawnie jak masz wyeliminowany zawór N75 :kwasny:

Kup nowy załóż i podłącz go wężykami poprawnie i problemu nie powinno być

hahaha jasne kupie nowy n75 załozę i dam znac ,posprawdzam tez przewody :)

Opublikowano

Kolego to ty masz złamany krucieć w N18 zawór do EGR czy N75-zawór turbo bo juz nie bardzo ogarniam ? Jesli n75 jest walniety to mozesz zamienić go z n18 jesli jest dobry.

Opublikowano
  • Autor

Kolego to ty masz złamany krucieć w N18 zawór do EGR czy N75-zawór turbo bo juz nie bardzo ogarniam ? Jesli n75 jest walniety to mozesz zamienić go z n18 jesli jest dobry.

Mój błąd w nazewnictwie od poczatku tego posta!!!Koncówkę mam złamaną zaworze turbiny N75 (1HO906627A,7.21903.25 - to nr na nim)

. Czy jest on walniety?--z odłamaną koncówka jest do wymiany i nie sposób cokolwiek tu wiecej z nim zrobić.

Opublikowano

Zaślep EGR (na + dla silnika ) a zawór n18 zastosuj jako n75 :)

Opublikowano
  • Autor

Więć wymieniłem zawór N75 na nowy,wymieniłem wszystkie stare, co do jednego przewody podciśnieniowe, przeczysciłem kontaktem przepustnicę i moc wróciła :) !!!