Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak wyjąc wiskoze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam uszkodzona wiskoze i pytanie do znawców.Jak dobrac sie do tego cholerstwa.Czy trzeba zdejmowac przedni pas zeby ja wymontowac,czy moze tylko alternator?Niechciłabym narobic sobie zbednej roboty.Z góry dziekuje za odpowiedzi ;)

Opublikowano

Przedwczoraj wymieniałem i da radę bez ściągania przodu. Tu masz wszystko ładnie opisane:

Alternator, pulley removal and fan clutch bearing removal-B5 Passat TDI | VW TDI forum, Audi, Porsche, and Chevy Cruze diesel forum

A więc wpierw odkręcasz śrubę mocującą do czego potrzebujesz jakiś klucz do nakrętek dwuotworowych, powinien pasować od jakiejś szlifierki kątowej i z drugiej strony imbus 8 - gwint normalny, prawoskrętny. wysuwasz trochę wisko i odkręcasz alternator. Trochę problem jest z wyciągnięciem całego wiatraka z wiskozą bo mało miejsca jest między chłodnicą a łożyskiem na którym osadzona jest cała wiskoza z kołem pasowym ale po odpowiednim pokombinowaniu i trochę siłowo ją wyciągnąłem tylko trochę rysując chłodnicę.

Jakie masz objawy padniętej wiskozy?

Opublikowano
  • Autor

dzieki z odpowiedz.W przyszlym tygodniu prawdopodobnie bede robił rozrzad wiec odrazu za jednm zamachem zrobie i wisco,jedno robieranie bez kombinowania.A objawy mam takie ze wiskoze moge zatrzymac reką a potem długo sie napedza zanim nabierze obrotów .

---------- Post dopisany 09-07-2014 at 21:46 ---------- Poprzedni post napisany 04-07-2014 at 18:34 ----------

dzis wymieniałem rozrzad i przy okazji zregenerowałem sobie wiskoze.działa jak ta lala.Koszt regeneracji 15pln(olej silikonowy)