Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7] Centralny zamek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam klucz do mojego Audi A4 B7, jednak jest to zwykły klucz (nie scyzoryk) :evil:. Otwiera on wszystkie drzwi po włożeniu go do zamku w drzwiach. Co muszę dokupić, aby otwierać swój samochód guzikiem z pilota? Czy wystarczy kupić pilot scyzoryk, włożyć do niego grot i odpowiednio zaprogramować? Czy może należy dokupić jeszcze jakieś urządzenie, moduł do tego?

Dzięki za odpowiedzi :naughty:

Opublikowano

Nie tylko scyzoryk i go zaprogramować,ale nie obejdzie się bez ASO.Tym bardziej że jak masz AC to przy kradzieży były by problemy ,że nie masz orginalnego kluczyka. :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź :)

Na szczęście "scyzoryk" niewiele kosztuje :>

Opublikowano

hmmm zastanawia mnie tylko jakim cudem nie masz scyzoryka ? a masz wiecej kluczyków ?

ps. tak jak Waski napisał bez ASO sie nie obejdzie

Opublikowano
  • Autor

Moja A4 to wersja z USA, dostałem ją z takim zwykłym kluczykiem, nawet jest na nim znaczek Audi. Sam nie wiem dlaczegonie mam scyzoryka :tongue4:

Opublikowano

Moja A4 to wersja z USA, dostałem ją z takim zwykłym kluczykiem, nawet jest na nim znaczek Audi. Sam nie wiem dlaczegonie mam scyzoryka :tongue4:

kurcze dziwne :gwizdanie: zrób fotke jak mozesz i wklej cikawe jak wygląda taki kluczyk

Opublikowano
  • Autor

ok nie ma sprawy ;)

Jak tylko odbiorę swój aparacik z naprawy to zrobię fotkę :)

A jeszcze jedno, ile może kosztować dorobienie takiego kluczyka - scyzoryka w ASO?

Opublikowano

ok nie ma sprawy ;)

Jak tylko odbiorę swój aparacik z naprawy to zrobię fotkę :)

A jeszcze jedno, ile może kosztować dorobienie takiego kluczyka - scyzoryka w ASO?

słysząłem ze cos ok 400 pln ale nie jestem dokładnie pewien , musza Ci go zakodowac itd [br]Dopisany: 10 Wrzesień 2008, 01:05_________________________________________________poszukaj na forum jest tego dużo odnosnie kodowania kluczyka :

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t40403.0.html;highlight=kodowanie+kluczyka

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t32357.0.html;highlight=kodowanie+kluczyka

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t28858.0.html;highlight=kodowanie+kluczyka

Opublikowano
  • Autor

Dzwoniłem dziś do ASO Audi w Białymstoku.

Za zakodowanie kluczyka chcą 199zł, a zakup scyzoryka u nich to koszt w granicach 220-250zł. Więc najlepszym wyjściem będzie kupić "scyzoryk" na allegro, dorobić grot w jakimś punkcie dorabiania kluczy bądź przełożyć z drugiego kluczyka i pojechać na koniec do Audi na zakodowanie ;)

Opublikowano

Za zakodowanie kluczyka chcą 199zł, a zakup scyzoryka u nich to koszt w granicach 220-250zł. Więc najlepszym wyjściem będzie kupić "scyzoryk" na allegro, dorobić grot w jakimś punkcie dorabiania kluczy bądź przełożyć z drugiego kluczyka i pojechać na koniec do Audi na zakodowanie ;)

i tu kolego błąd :no: Nie kupuj kluczyka na allegro tylko w ASO bo jak Ci zniknie fura i sprawdzą że kluczyki były dorabiane to nici z ubezpieczenia :( Szkoda oszczędzać 250 zł

Opublikowano

Dokładnie Cuber ma artykół co dorabiania kluczyków :)

Nie kupuj na allegro :) jak kupiłes B7 to Cię stać na 300 zł

Opublikowano
  • Autor

W sumie macie rację ;) Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Marzenia.

1. Kupisz scyzoruk na allegro, którego możesz nie dopisać do auta.

2. Co bedzie jak ASO poprosi o fakturę zakupu, bo bez niej nie będzie chciało zrobić kodowania?

Opublikowano
  • Autor

Dobrze, że rozjaśniliście mi sytuację :naughty: No cóż, ASO zarobi na mnie :>

Tak przy okazji zapytam o jeszcze jedno w tym temacie, aby nowego już nie zakładać.

W jaki sposób mogę w B7 zmienić jednostki temperatury w climatronicu z Fahrenheitów n Cels. oraz na "przebiegomierzu" mile na kilometry?

Nie znalazłem powyższych informacji dotyczących modelu B7 więc pytam :)

Opublikowano

W jaki sposób mogę w B7 zmienić jednostki temperatury w climatronicu z Fahrenheitów n Cels. oraz na "przebiegomierzu" mile na kilometry?

Nie znalazłem powyższych informacji dotyczących modelu B7 więc pytam

podpiac VAG-a lub poprosić ASO no chyba ze jest jakis sposób jeszcze :mysli:

Opublikowano

No cóż, ASO zarobi na mnie :>

a pomyslales ile na tobie zarabia audi przez zakup przez ciebie tego auta? bez sensu gadanie.

Tak przy okazji zapytam o jeszcze jedno w tym temacie, aby nowego już nie zakładać.

Nie znalazłem powyższych informacji dotyczących modelu B7 więc pytam :)

VAG lub ASO nie ma innych pomyslow