Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 Avant | Srebrny | BFB 1.8T 163 | Junkers | Multitronic | Foto!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :hi:

Moje pierwsze autko ogólnie, ustrzelone w rodzinnym mieście (SC) ^_^ Nalatane ma koło 350 tyś - realnego przebiegu, srebrny metalic.

Co zostało zrobione przez poprzedniego właściciela - miał opór przed sprzedażą, nie dziwię się

- wymieniona głowica (kompletna robota)
- zregenerowany ślimak (turbo)
- wymieniony sterownik i poddana serwisowi skrzynia biegów
- no i założony 2 miesiące temu "junkers" (LPG) - jaki nie wiem, ale podobno na dobrych gratach :naughty:

Wyposażenie w skrócie:

- Multitronic :jerk:
- ABS i ESP
- prąd w szybach x4 + opuszczanie i podnoszenie z pilota
- dwustrefowy Climatronic
- radio + navi RNS-D
- nie wiem czy pełny, ale kolorowy FIS
- fotele coś ala kubełki - podparcie boczne + elektryczna regulacja (boki skóra, środek alcantara)
- tempomat - funkcja w której się zakochałem :wub:
- 18 cali felga AWS Racing (w zimę naprawa ubytków, rysy i ori lakier) - na niej Vredestein Ultrac Sessanta 225/40 R18 95 Y XL (kupione na początku lata)
- zawias S-Line - 1BE
- halogeny

Nie wiem co mogę tutaj jeszcze dodać, ponieważ kupiłem i zrobiłem zaledwie 500 km, a teraz stoi pod blokiem i nie ruszam się z miejsca, bo jak odjadę to już nie będę miał gdzie zaparkować :D

Co w planach:

- pryśnięcie - może plastdipem, dolnych szarych części kasty (nie wiem jak to fachowo nazwać)
- detailing - raczej tylko polerka lakieru
- wymiana ori halogenów na automatyczne LED

Więcej rezania nie będzie, bo nie chcę bawić się w grubsze wydatki ;)

Pozdro i do zobaczenia na drodze! ;)

Foto: (12.10.2014)

DSC_4589.jpg

DSC_4590.jpg

DSC_4600.jpg

DSC_4604.jpg

DSC_4606.jpg

DSC_4610.jpg

DSC_4616.jpg

DSC_4624.jpg

Więcej foto później ;)

Nowe foty ;)

Edytowane przez ep09043

Opublikowano

Zamiast wszystkich tych zdjec mogles zrobic srodek i pod maska :-) tyl przod i bok :-)

Opublikowano

Nie no sesyjka fajna ale jak kolega wyżej wspomniał zdjęcia środka by się przydały :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki :-D

Będą, tylko znajdę chwilę wolnego czasu, bo obecnie cały czas na służbie ;-)

by zetOne

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

:hi:

Jak się latało na tych Vredesteinach ?

Opublikowano
  • Autor

Trakcja jest kosmos, trzymają się drogi jak przyklejone ;-) Na lato wracają, tylko muszę oddać felgi do renowacji, bo chyba mam trochę krzywe ;-)

Opublikowano

wlasnie slyszalem ze kleją jak głupie te oponki. Może sobie takie sprawie na lato. No i za***iście wygląda bieżnik

Opublikowano
  • Autor

Wygląd bieżnika fakt, jest obłędny, generalnie bardzo fajna opona ;-)

Opublikowano

No fajna maszynka..;) szkoda tylko ze multi..

Ale mino wszystko z tymi Alu super sie prezentuje.

Ogólnie w swojej tez mam zamiar pozbyć sie tych ciemnych plastików w obrębie całego auta na dole tylko ze nie za bardzo wiem jak.. Jakieś pomysły?

Autko tez mam srebrny avant.

Opublikowano
  • Autor

Ja tam na multi nie narzekam, nie jest to skrzynia ze sportowymi aspracjami, ale daje frajdę z jazdy, bo naciskasz gaz i masz ciągły napęd w zakresie dmuchania turbo :-D

A co do malowania plastików, odpuściłem, robię tylko detailing i wsio jeżeli chodzi o budę ;-)

Chcę felgi doprowadzić do ideału i to tyle z modzenia, audio na wakacje całkowicie customowe i koniec ładowania kasy w auto :-D

Opublikowano

nie zmianiasz felg na jakiś inny wzór ?

ps, skąd pochodzi auto ? wydaje się że tam było coś grzebane jeśli chodzi o heble i zawieszkę...

Opublikowano
  • Autor

Chciałem na 17 i coś węższego, ale mojej żonie jak i mnie podobają się te na których kupiłem autko, dlatego padła decyzja o renowacji + że są praktycznie mało spotykane i włoskiej produkcji ;-)

Auto z lepki wyszło że Szwajcar, ja w PL jestem trzecim właścicielem, także może pierwszy coś modził, bo ten od którego kupiłem jedynie doprowadził je niemalże fabrycznego stanu technicznego.. Mam faktury na ~20 tyś zł wrzucone w auto przez rok użytkowania ;-)

Zawiasu nie sprawdzałem co dokładnie są za amorki i sprężyny, ale z lepki wychodzi 1BE ;-)

Opublikowano

coś nisko stoi jak na 1be. Jakie masz ET tych stalówek teraz ?

Hebel z przodu też coś duży mi się wydaje....

Opublikowano
  • Autor

O kurka, to mnie teraz zabiłeś tym pytaniem, nie wiem, kupiłem teraz z oponami zimowymi ;-)

Opublikowano

zmierz ile masz od asfaltu do nadkola przód i tył, bo tył widziałem że dużo niżej leży ale to pewnie wina podtlenku gazotu

mi się wydaje ze ja na 1BV stoje z 1-2cm wyżej niż Ty. Jestem prawie pewny że masz jakieś inne sprężynki

Chcę felgi doprowadzić do ideału i to tyle z modzenia, audio na wakacje całkowicie customowe i koniec ładowania kasy w auto :-D

haha, daję Ci miesiąc siedzenia na forum i zobaczymy jak będziesz rozmawiać :grin::grin::grin:

Opublikowano
  • Autor

Butle mam prawie 70 litrów, ale i tak dzisiaj mało co w niej było :-D

Nie wiem, jak chcesz i masz jak możemy to luknąć, bo sam jestem ciekaw, bo mi mówił brat ze to ma jakieś sportowe zawieszenie, ale mi się widzi, jest za***iście komfortowe ;-)

Opublikowano

ciekawe czy miękkie twarde.. Tak tutaj to sobie możemy gdybać. Dla Ciebie może być twarde, dla mnie miękkie :) ale wygląda ładnie. Przycierasz na garbach ?

Opublikowano
  • Autor

Jak doj**ałem wiatru w koła to można było zęby stracić.. Czy przycieram, raczej nie, bo generalnie bardzo delikatnie na nie najeżdżam :-D

Jak chcę zabujać trzymając za relingi to nie ma opcji, raz się lekko bujnie i wsio, nawet nie ma czegoś takiego jak nurkowanie, oczywiście na alu, podczas nagłego hamowania, coś pięknego :-D

Opublikowano

musiałbym się przejechać. no to masz coś innego niż 1be seryjne

Opublikowano
  • Autor

Nie ma żadnego problemu, jak mam wolne w pracy, to mogę podjechać gdzie pasuje ;-) Kwestia dogadania.

A co do felg, owszem był moment iż chciałem zmienić na jakieś 19 coś ala RS6, ale stwierdziłem że przy takim profilu już nie będę mógł się nawet w mieście skupić na jeździe, tak będzie trzesło :-D