Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5 AFN] Auto zgasło i nie chciało odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy wczoraj miałem mały problem ze swoją A4 , gdy wracałem do domu auto nagle zgasło i nie chciało odpalić . Z holowałem auto do domu i podpiąłem auto pod komputer i nie mogłem połączyć sie z silnikiem , z abs-em , licznikiem i innymi opcjami dało sie połączyć tylko z silnikiem nie . Odpiąłem akumulator i wyjąłem ECU , rozkręciłem go i gorącym powietrzem przeleciałem wszystkie luty . Po złożeniu ECU i podpięciu go do auta podpiąłem kompa i już dało sie połączyć z silnikiem , żadnych błędów nie było i auto bez problemu odpaliło , dodam że z 3 lata temu cały ECU zalał mi olej silnikowy bo pękł ten wężyk w środku i olej dostał sie do środka . Czyżby ECU sie kończy czy jakiś lut puścił , w ECU mam wlutowane podstawki pod nowe kości ale program był robiony z 2 lata temu . Ma ktoś jakiś pomysł ? Czy szukać nowego ECU , jak tak to co będzie jeszcze potrzebne do zmiany ecu ?

---------- Post dopisany 21-07-2014 at 21:10 ---------- Poprzedni post napisany 20-07-2014 at 21:33 ----------

I nikt nie podpowie co to mogło być ? Da sie jakoś obejść IMO przy zmianie ECU ?

Opublikowano

trzeba zakodować vagiem

Opublikowano

też tak miałem że zgasł i nie odpalał tylko że ja miałem coś pomodzone i wyszło że to immo dało w dupe do dziś nie wiem czemu nie odpalał a kompem nie sprawdzałem teraz chodzi bez problemu , może coś z immo się dzieje.

Opublikowano
  • Autor

Też nie wiem co się stało , z imo dało się połączyć i nie było żadnych błędów , tylko z silnikiem nie dało się połączyć . Na razie jeżdżę i nic się nie dzieję . Jak się powtórzy to poszukam innego ECU

Opublikowano

jak coś to mam rózne ECu 100% pewne i sprawne

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, żeby nie zakładać nowego tematu to dopiszę się tutaj, mam podobny problem. Dziś odpaliłem auto bez problemów i po przejechaniu około 1 kilometra silnik nagle stracił moc, i po kilku sekundach zgasł i już nie udało się go odpalić. Po holowaniu podpiąłem kompa i programem Polski Vag 4.9 sprawdziłem i żadnych błędów w silniku. Nie udało się za to połączyć z elektryką silnika i pompą diesla. Dodam, że podczas przekręcania zapłonu nie słychać buczenia pompy paliwa. Podpiąłem też wężyk ze świeżą ropą bezpośrednio do pompy wtryskowej, i również nic, kręci i nie odpala. Ktoś może miał podobny przypadek i może coś doradzić? Silnik to 1.9tdi 110km AVG.

Edytowane przez Kamil_Rybnik

Opublikowano
  • Autor

Jeśli dobrze kojarzę to w AVG po przekręceniu stacyjki nie będzie nic słychać bo tam nie ma pompki w baku . Który rok masz tej audicy ?

Opublikowano

Rocznik 2000. Auto właśnie pojechało do mechnika, zobaczymy ;)

Opublikowano

moze sie zapowietrzył. :eusathink: przynajmniej ja tak miałem.

Opublikowano
  • Autor

AVG jest na zwykłej pompie ?? Bo już sie zakręciłem

Opublikowano

Kolego, a z rozrządem wszystko wporządku ? Bynajmniej nie chodzi mi o to kiedy był wymieniany bo to nie jest wyznacznik.
U mnie w AFNie jak zgasł tak też nie odpalał, ostatnie co bym podejrzewał, to że przeskoczył rozrząd. Zawsze warto sprawdzić bo nic to nie kosztuje poza odrobiną chęci :)

Opublikowano

Właśnie dostałem telefon od mechanika, i masz rację, rozrząd tylko nie wiem czy pasek strzelił czy przeskoczył. Kompletny rozrząd był robiony 20tys. km temu. Jutro będę wiedział więcej to dam znać :)

Opublikowano

No to taka sytuacja jak u mnie. 24 tyś zrobiłem na tym rozrządzie i to nie na jakiś kiepskich częściach, i nagle poprostu przeskoczył. Ogólnie sprawa dość niedawno miała miejsce, więc nie dokońca zbadałem sprawę, napisz dlaczego u Ciebie się tak stało ;)