Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpaleniem i dopasowanie pompki wspomagania kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam 2 sprawy:

1. Czy pompka wspomagania kierownicy od 125 konnego 1.8 litrowego silnika AVV będzie pasować do mojego ADR?

2. Samochód zapala normalnie ale po chwili gaśnie i świeci się kontrolka od immobiliser'a. Jakiś rok temu miałem ten sam problem i gdzieś wyczytałem że należy lepiej zabezpieczyć sterownik przed wilgocią. Nie mając lepszego pomysłu owinąłem go w torebkę z biedronki i zacisnąłem ją taśmą izolacyjną. Odziwo pomogło aż do dzisiaj gdy problem wrócił. Wymieniłem torbę, zostawiłem na słońcu sterownik w celu ewentualnego przeschnięcia wilgoci ale problem nie zniknął.

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

rocznik auta 95r wieć problem z immo będzie się powatarzał jechać do kumatego elektornika i pozbyć się imo

Pomp wspomagania w adr chyba są ze 3 rodzaje jeśli wizualnie jest taka sama to będzie pasować mogą różnic się tylko cisnieniem może być 100 bar lub 105

Opublikowano
  • Autor

Co do immo to czy mając kabel VAG i program mogę go sam wyłączyć?

Co do pompy to czy ta różnica ciśnienia jest akceptowana, tzn. czy to nie będzie problemem gdy zamontuje ją?

Opublikowano

W sprawie immo to bardzo często jest problem ze stykiem między pętlą a box-em immo :) przeczyść dokładnie styk i zobacz czy pomoże :) Dodatkowo spróbuj innym kluczykiem go odpalić, czasami pastylka w kluczyku potrafi nawalić :)

Opublikowano
  • Autor

Przeczyściłem wszystko i problem rozwiązany (ciekawe na jak długo) temat do zamknięcia, dzięki wszystkim za pomoc, pozdrawiam ;)

Opublikowano

Problem immo jest znany. Sam go miałem zaraz po kupnie auta. Rozebrałem kolumnę, przeczyściłem styk i mam święty spokój od 6 lat - a był moment że musiałem próbować z 20 razy zanim się udało odpalić.