Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] <Custom Line Avant> Flat Five|Eibach Sportline|172Hp380Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów! :hi:

DSC_0617_2_2.jpg

Audi A4 B6 Avant | 1.9 TDI AVF | FWD | kolor LZ9W | Rocznik 2003
Autko przyjechało z Niemiec, na liczniku miało coś koło 224 tyś. Straszny golas, ale bezwypadkowy, szyby ori, lakier ori, technicznie lala, środek nie zmęczony. Tak jak wspomniałem wcześniej o wyposażeniu nie ma co pisać bo go po prostu nie było :grin::P fotki po zakupie:
IMAG0077.jpg

IMAG0075.jpg

IMAG0078.jpg
Ok czas napisać co zrobiłem do tej pory z moją Audiczką...
Mechanika i drobne naprawy:
-kompletny rozrząd z pompą wody, filtrami i wszystkimi płynami ustrojowymi (po zakupie)
-akumulator (był jeszcze ori i nie wytrzymał mrozów)
-heble przód, tarcze + klocki + płyn
-świece
-termostat
-czujnik pod pedałem hamulca (migająca kontrolka esp)
-rygielek schowka trójkąta z aluminium
-zamek podłokietnika z aluminium

-mechanizmy podnoszenia szyb przednich
Mody:
-chip by Spanky! Dzięki! :oklasky:
btw nawet niezła seria :D
A4_B6_1_9_TDI_AVF_WL_8115_E.jpg
-folia na lampy tył

DSC_0617.jpg

-fotele kubełki sport

DSC_0673.jpg

-dekory pomalowane PlastiDip'em Gunmetal Grey

-gałeczka s-line + skórzany mieszek s-line
-kiera A8 D3 z multifunkcją

-tempomat
-radio concert 2, 1DIN + Audi Sound System 10 głośników

-fabryczny zestaw głośnomówiący z BT i mikrofonem w podsufitce

-ambiente
-podświetlenie tablicy

DSC_0520.jpg

-esp, wizytownik i kubek w chromie z podświetleniem

DSC_0512.jpg

-Flat Five 18'' et45 8,5J 225/35 + sprężyny Eibach Sportline

z tyłu -> negatyw 1,5 stopnia i dystans 20mm

DSC_0518.jpg

z przodu -> dystans 13mm

DSC_0514.jpg

-emblematy A4 1.9 TDI z tylnej klapy usunięte

-ramki tablic rejestracyjnych usunięte, tył na taśmę, przód na wkręty

-grille czarny mat malowane PlastiDip'em, kratki halogenów też malowane dużo lepiej wyglądają ;)

-dokładka

DSC_0763.jpg

-heble s4 345/300 wentylowane

-auto przeszło korektę lakieru

Plany na przyszłość:
-chrom w czarny mat, loading...
-środek lamp na czarno + bi halogen + soczewka z B8 + światła dzienne w długich
-ściema szyb

-fotochrom

-grzane wkłady lusterek

-dokładki w kolor, s4 body

-ogarnąć odpryski z przodu auta, uroki szybkiej jazdy :facepalm: ...

-quattro
-na koniec... moc moc moc! (turbo, wtryski, fmic albo... swap 2.7 BiT :grin: )
-i pewnie po drodze wiele innych, sami wiecie... :wink:

Krytyka i ewentualne pochwały mile widziane, pozdrawiam!

Edytowane przez kelnozz

Opublikowano

wlasnie w podobnym kolrze,pomalowalem dekory,znudzily mi sie alum,,calkiem fajnie to wyglada,a tak poza tym,bardzo fajne wozidlo :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

wlasnie w podobnym kolrze,pomalowalem dekory,znudzily mi sie alum,,calkiem fajnie to wyglada,a tak poza tym,bardzo fajne wozidlo :thumbup1:

Zdjęcia robione telefonem :facepalm: nie mam nic lepszego do fotek niestety. Na żywo wyglądają dużo lepiej i są fajne w dotyku ;)

Opublikowano

Kierownica i dekory bardzo dobrze wyglądają, w przeciwieństwie do radia - nie myślałeś o jakimś oryginalnym Audi lub navi ?RNS-E ?

Relingi też będą czarne - matowe ?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Kierownica i dekory bardzo dobrze wyglądają, w przeciwieństwie do radia - nie myślałeś o jakimś oryginalnym Audi lub navi ?RNS-E ?

Relingi też będą czarne - matowe ?

Tak radio jest tragiczne wiem :facepalm: dostałem je w darach losu od znajomego razem z ramką i adapterem :grin: jedyny plus to że mogę słuchac mojej kolekcji CDków i że kolor podświetlenia (czerwono-białe) zgrywa się z resztą. Poza tym chorus którego miałem po kupnie był jakiś kombinowany i nie grał cały tył :kwasny: teraz wszystkie 8 głośników gra, nawet nieźle.

Zbieram na BNS 5.0, jak los się uśmiechnie może dołoże na RNS-E ;)

Co do relingów, tak w planach jest zrobienie ich PlastiDipem, tylko jeszcze nie wiem jak je zdjąć do malowania.

Nareszcie wpadły 18'' długo mnie nie było z braku funduszy projekt trochę zamrożony ale ruszam do akcji, niebawem springi eibach sportline :D

kin6l5uf.jpg

Edytowane przez kelnozz

Opublikowano

Spoko się prezentuje na tych 18" , jak wrażenia z jazdy ?
PlastDip na grillu dobrze Ci się trzyma ?
sam planuje prysnąć u siebie , stąd moje pytanie ;)

Edytowane przez boguc

Opublikowano
  • Autor

Spoko się prezentuje na tych 18" , jak wrażenia z jazdy ?

PlastDip na grillu dobrze Ci się trzyma ?

sam planuje prysnąć u siebie , stąd moje pytanie ;)

Wrażenia bardzo pozytywne, po przesiadce z 15'' wreszcie czuje drogę i samochód. Prowadzi się pewniej. Spalanie troszkę w górę, osiągi delikatnie w dół ale coś za coś ;)

Dip trzyma się świetnie pod warunkiem że dobrze odtłuścisz grill i położysz dużo cieniutkich warstw min. 5-6. Do odtłuszczenia polecam wodę z octem w areozolu, przetrzeć i poczekać aż wyparuje :D

Opublikowano

Też mam taką kierę zrobioną przez kolegę z forum na czerwonej niteczce , pasowało by w niej do rezać chromy na przyciskach i by była profi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Też mam taką kierę zrobioną przez kolegę z forum na czerwonej niteczce , pasowało by w niej do rezać chromy na przyciskach i by była profi.

Dzięki za sugestię, to jakaś skomplikowana operacja? I skąd wziąć przyciski w chromie, ASO?

Mała zajawka ;)

iaav335s.jpg

Zawieszenie gotowe :D

498a2225d163.jpg

Edytowane przez kelnozz

Opublikowano

Witam kolegę z moich stron :wink: Autko super, ładnie się prezenci, dobrze że postawiłeś ją troszkę niżej, swoją drogą myślałem że na sportline siądzie to troche niżej :eusathink:

Jakie wcześniej miałeś zawieszenie? wymieniałeś także amory i odboje czy same springi?

Opublikowano
  • Autor

Witam kolegę z moich stron :wink: Autko super, ładnie się prezenci, dobrze że postawiłeś ją troszkę niżej, swoją drogą myślałem że na sportline siądzie to troche niżej :eusathink:

Jakie wcześniej miałeś zawieszenie? wymieniałeś także amory i odboje czy same springi?

Hej Hej ;)

Wiesz takie jest tylko wrażenie przez to że profil opony jest niski i lekki naciąg, mało gumy w nadkolu. 4 osoby na pokładzie i pełen bak zmienia sytuację i palca między nadkole i oponę nie włożysz :D

Moje zawieszenie to komfortowe 1ba, wymieniłem tylko springi. Profesjonalne strojenie zawiechy u Schuberta, nastawy mam z s4/rs4 plus lekki negatyw. Ogólnie tak jakbym jeździł innym autem teraz ;)

Opublikowano

Musimy się kiedyś spiknąć na mini spota zobaczył bym sobie jak w realu autko na tej zawieszce stoi bo też noszę się z zamiarem wymiany i chodzi mi po głowie właśnie eibach sportline jedyne co będzie inne to amorki i odboje od 1bv. :wink:

Opublikowano
  • Autor

Musimy się kiedyś spiknąć na mini spota zobaczył bym sobie jak w realu autko na tej zawieszce stoi bo też noszę się z zamiarem wymiany i chodzi mi po głowie właśnie eibach sportline jedyne co będzie inne to amorki i odboje od 1bv. :wink:

Bardzo chętnie często wyjeżdżam po 21 jak kończę prace. Jakoś na pw się można dogadać ;)

Kupuj nie będziesz żałować, a z 1bv będzie już bardzo sztywno :D u mnie jeszcze zostało trochę komfortu przez miękkie amory ale mają ok.60% sprawności jeszcze... szkoda wymieniać to fabryczne jeszcze :P

Opublikowano

No to jak będzie chwila to się zpiszemy chętnie rzucę okiem na tą zawieszke, sam też kończę późno pracę więc nie będzie kłopotu ;)

Opublikowano
  • Autor

No to jak będzie chwila to się zpiszemy chętnie rzucę okiem na tą zawieszke, sam też kończę późno pracę więc nie będzie kłopotu ;)

Ewentualnie jak będziesz w Jab/Lwo to zajedź do mnie do sklepu, masz w stopce obok Kebab King jeśli kojarzysz ;)

Opublikowano

No i wszystko jasne :wink: kiedyś byłem nawet u Ciebie po bronxa :decayed: Niedługo znów zajrzę teraz mam kolejny powód prócz piweczka żeby to zrobić :grin:

Na razie tylko serwis A4 mi się przedłuża bo chłopaki nie mogą ogarnąć tematu :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

No i wszystko jasne :wink: kiedyś byłem nawet u Ciebie po bronxa :decayed: Niedługo znów zajrzę teraz mam kolejny powód prócz piweczka żeby to zrobić :grin:

Na razie tylko serwis A4 mi się przedłuża bo chłopaki nie mogą ogarnąć tematu :kwasny:

Hehe nieźle! To spotkaliśmy się na nieświadomce :D mam nadzieję że piwko smakowało ;)

Jak ogarniesz wozidło wpadaj :thumbup:

Opublikowano

Zaproszenie przyjęte :wink: tak że niedługo się mnie spodziewaj wozidło też już powróciło do żywych więc będzie gdzie piwko upakować :naughty:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

To żeśmy się przypadkowo na myjni spotkali :grin:

Wpadnij do sklepu kiedyś to dłużej pogadamy no i ten dystans bym chętnie przygarnął jak się kurzy gdzieś w garażu ;)

Opublikowano

To żeśmy się przypadkowo na myjni spotkali :grin:

Wpadnij do sklepu kiedyś to dłużej pogadamy no i ten dystans bym chętnie przygarnął jak się kurzy gdzieś w garażu ;)

He he nawet nie trzeba się umawiać żeby się spotkać, podejrzewam że na myjce to często się będziemy widzieć ;) wiesz mam remonta w mieszkaniu i jutro ok 9-10 będę leciał po farbę do Jablonny to wstawię do Ciebie z dystansem jak będziesz w sklepie ;)