Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bt Rozłącza Po Wymianie Komórki Na Nową

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy czy ktoś z Was miał podobną sytuację, wie co jest powodem i udało się komuś poradzić z problemem ?

Zmieniłem komórkę na Samsunga Core Plus z Androidem 4.2.2 i problem jest taki, że autko łączy się z telefonem ale po około 5 sekundach rozłącza i po herbacie. Mój stary jak świat Szajsung łączył się i działa bez problemu, żony Soniak też, córy HTC również. Sprawdzałem z kumplem i jego "ajfon" ;) też nie ma problemu. Zadzwoniłem na infolinię Samsunga i na opisany problem otrzymałem lakoniczną odpowiedź, że od Androida 4.2 google z samsungiem zrobili jakiś myk, który spowodował, że BT w telefonie nie jest kompatybilny z wieloma fabrycznymi zestawami.

Czy spotkaliście się z takim problemem ? JAk sobie z tym poradzić ? Net i różne fora niestety milczą

Autko jak w avatarku - A4B6 z fabrycznym BT i radiem Concert

Tylko proszę, nie piszcie mi abym wrócił do starej komórki, bo to służbowy sprzęt i nie ma takiej opcji ;)

Z góry oferuję dobre pifko za pomoc ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam kolego,

Udało Ci się rozwiązać ten problem? Bo u mnie w Audi jest dokładnie tak samo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Udało Ci się rozwiązać ten problem?

no hej :)

niestety kurde nie i znikąd pomocy. Jedyne co mam to info o którym napisałem, że w Androidzie 4.2.2 i wyższym specjalnie zrobiony taki myk aby kupować zestawy głośnomówiące a nie używać te które dała nam fabryka. Wyszperałem info w necie, że można coś tam w sofcie telefonu grzebać ale to dla mnie za poważne no i przede wszystkim zawracanie gitary :(

Jak coś się uda to dam znać i czekam na ewentualne info od Ciebie lub innych. A jak mnie to wkurzy to wróce do starej poczciwej komóry i w nosie z nowoczesnością ;)

u mnie w Audi jest dokładnie tak samo

jak tak - stoczyłeś jakąś dalszą walkę z tematem ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam to samo. Wcześniej posiadałem nokie e6 - BT śmigał pięknie. Teraz S4 rozłącza BT. Z tego co wycztałem to problem jest też z modułem BT. Trzeba wymienić na nowszy gdzie numer kończy się na F lub najlepiej Q. Te z początku produkcji np.2004 nie obsłużą nowych tel. z androidem.

Opublikowano
  • Autor

Te z początku produkcji np.2004 nie obsłużą nowych tel. z androidem

ale taki hocki klocki są z Samsungami, bo inne chodzą z tego co zdążyłem sie rozeznać

Opublikowano

a sprawdzałeś jakie miały wersje androida? ja mam 4.4.2.

Opublikowano
  • Autor

a sprawdzałeś jakie miały wersje androida? ja mam 4.4.2.

sprawdzałem z córy i żony telefonami (Xperia i HTC) i działało a u nich jest coś koło 4.2 czy 4.3 ;)

Edytowane przez COXymoX

Opublikowano

no właśnie, ponoć z 4.2 i 4.4 śmiga, a z 4.4.2 już nie ;]

Opublikowano
  • Autor

no właśnie, ponoć z 4.2 i 4.4 śmiga, a z 4.4.2 już nie ;]

mówię Ci, że to jest myk zrobiony przez Samsunga a nie wina wersji Androida, bo gdzieś w necie takie info wyszperałem a poza tym ja mam 4.2.2 i też rozłącza :)

Edytowane przez COXymoX

Opublikowano

Ehhh ten szajsung. Muszę sprawdzić z jakimś sony np. z2 czy działa.

Edytowane przez Cez032

Opublikowano
  • Autor

Ehhh ten szajsung. Muszę sprawdzić z jakimś sony np. z2 czy działa.

no dokładnie i daj znać co i jak

Opublikowano

Ja mam LG Nexus 5 i jest dokładnie to samo, także sprawa nie dotyczy tylko telefonów Samsunga. Jak szperałem na forach to widziałem wielu niezadowolonych użytkowników KitKata właśnie z tego powodu. BT w ten czy inny sposób nie współpracuje im poprawnie ze starszymi modelami aut.

Google niby wypuszczał jakieś poprawki do BT w ostatnich aktualizacjach Androida, ale u mnie nic a nic to nie zmieniło. Aktualnie mam wersję 4.4.4.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedyś na forum ktoś pisał że chyba chodzi budowę sygnału komunikację po BT. Moduły BT (łącznie ze wspomnianym tu z końcówka Q - bo taki akturat posiadam, chyba z 2007r.) posługują się starszą wersją a nowsza w naszych smartfonach nie do końca jest kompatybilna ... Ja mam Samsunga S2 z OS 4.1.2 i paruje mi się "prawie" normalnie, łączy się i utrzymuje połączenie ale co jakiś czas (co powiedzmy 5 parowanie) zdarzy się na ułamek sekundy zerwanie połączenia i ponowne sparowanie - wkurza to bo w B6 nie ma możliwości ściszenie "gongu" parowania. W Noki E72 działało wszystko cacy.

Edytowane przez adadur

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja wymieniłem moduł na nowszy model z końcówka AA z 2013 roku. I wszyskie problemy się skończyły. Wszystkie telefony się łączą bez problemu nawet S4 dobrze działa.

Opublikowano
  • Autor

Czy wymiana jest PnP ? Trzeba coś vagiem rzeźbić ? Ile dałeś za moduł i gdzie ?

Opublikowano

Wymiana P&P. Ale trzeba vagiem zakodować.

Kupiłem na olx za 450 zł :) jak za najnowszy moduł to cena SUPER :D

Opublikowano

Witam, kolego czy mógłbyś podać pełny numer katalogowy tego modułu BT który zamontowales?

Gdzie się znajduje ten moduł i co trzeba rozebrać żeby się do niego dostać.

Opublikowano

Jeżeli masz fabryczny moduł to znajduje się on zaraz obok fotela pasażera blisko drzwi. Wystarczy odkręcić fotel zdjąć osłoną progu drzwi i umieść tapicerkę podłogi. Wtedy zobaczysz taka czarna skrzynkę w niej jest moduł. Wszystko banalnie proste.