michałswd Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Chlopaki Pomocy dzisiaj chyba padła mi bateria w kluczyku w moim b7 po nacisnieciu przycisku "otwórz" brak reakcji kilka dni wczesniej raz dzialal a raz nie - Po wsadzeniu kluczyka do zamka i przekreceniu go wszystkie zamki sie otwieraja zamykaja itp - Czy moge spokojnie wymienic baterie bez ryzyka rozkodowania itp ?? - Typ kluczyka 315Mhz H01/s40 7506 10904602030375 Jaka bateria tam "siedzi " Dzieki
jacek70 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Po wymianie baterii powinno być ok. Chyba że to coś innego. 1
Krumak Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Po wymianie baterii tak bywa, że nie działa zdalne sterowanie centralnego zamku. Ale jak odpalisz auto tym kluczykiem to sterowanie powinno powrócić.
michałswd Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Jestem przed wymianą baterii , możecie podpowiedziec jaką baterie kupic ?
Wihajster Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Jestem przed wymianą baterii , możecie podpowiedziec jaką baterie kupic ? CR 2032
afroo. Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Jestem przed wymianą baterii , możecie podpowiedziec jaką baterie kupic ? CR 2032 Uprzedziłeś mnie. Natomiast zakodowanie kluczyka wykonujesz poprzez otwarcie drzwi z klucza, przekręcecasz kluczyk w stacyjce na zapłon, wyciągasz kluczyk i pilot powinien działać.
Wihajster Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Jestem przed wymianą baterii , możecie podpowiedziec jaką baterie kupic ? CR 2032 Uprzedziłeś mnie. Natomiast zakodowanie kluczyka wykonujesz poprzez otwarcie drzwi z klucza, przekręcecasz kluczyk w stacyjce na zapłon, wyciągasz kluczyk i pilot powinien działać. Jak przestanie dzialac po wymianie baterii to wkładasz do stacyjki przekrecasz na zapłon i wciskasz open 5sec lub robisz to vagiem Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez Wihajster
michałswd Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Dzieki mykam do sklepu po baterie i bede działał , jeszcze wczoraj jak odwozilem "Pare Młodą'' zauważyłem ze nie oswiecają się halogeny z CLH ostatnio wymieniali mi rozrząd to mozliwe ze cos odpieli chyba ze , przypadkiem dezaktywowali tą funkcje podczas ustawiania czynnosci serwisowych Coś dla "potomnych" Wymiana bateri dla b7 i a6 od 2005 Typ baterii CR 2032 Progrmowanie 1.wsadzamy kluczyk do stacyjki > przekręcamy na pozycje "zapłon" > przytrzymujemy przycisk "otwórz drzwi" na 10 sek > wyciągamy kluczyk >GOTOWE
domcio1000 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 witam ja w moim aucie robie tak : wkladam klucz przekrecam na zaplon (nie odpalam auta), czekam ok 3-5 sekund , wyciagam klucz ze stacyjki i naciskam guzik otwierania w kluczyku .slysze jak odzywa sie central i mrugna kierunki , i gotowe wszystko dziala.
Gość cwiara Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Procedura przyuczania pilota po wymianie baterii tak jak opisał Wihajster.
Rekomendowane odpowiedzi