Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AWT] Gdzie w avancie jest miejsce na gaśnicę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W B7 to masz miejsce przygotowane. Problem w tym, że my w B5 wogóle nie mamy miejsca przygotowanego do trzymania gaśnicy

rzeczywiście w B5 nawet w avancie jest słabo z dostępnym miejscem na gaśnicę. Jak kupowałem auto (było ze szwajcarii) nie mialo gaśnicy. Jak już kupiłem gaśnicę to nie wiedziałem gdzie ją schować i tu pomogło allegro, gdzie znalazłem taką kieszonkę mocowana do tapicerki na rzepa i teraz jeździ przyczepiona do prawego schowka w bagażniku! :naughty:

Opublikowano

ja u siebie zauważyłem ze pod siedzeniem pasażera jest jakiś dziwny uchwyt - chyba własnie na gaśnicę. ale sam ją trzymam w prawym schowku w bagażniku :)

Opublikowano

Ja trzymam razem z kołem zapasowym pod pokrywą, mam na tyle małą gaśniczke że na wcisk wchodzi w pianke... :> :>

Opublikowano

1 kg gaśnica napędzana co2 jest dla policji. Ciężko coś nią ugasić. Proponuje poszukać gaśnicy napędzanej azotem najlepiej żeby miała zegar bo widać czy jest ciśnienie.

Opublikowano

Ja trzymam w prawym schowku z tyłu, tam gdzie jest zbiorniczek z płynem do spryskiwacza tylnej szyby i uchwyt na trujkąt! :>

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

nie zgadzam się, że 1kg gaśnica nie pomoże........1 gaśnica nie ale jak się zatrzyma 5-10 kierowców aby ugasić palące się auto to już pomoże...... :good:

Opublikowano

nie zgadzam się, że 1kg gaśnica nie pomoże........1 gaśnica nie ale jak się zatrzyma 5-10 kierowców aby ugasić palące się auto to już pomoże...... :good:

niezły tok myślenia :mysli::good:

Opublikowano

Umiesz liczyć... to licz na siebie :gwizdanie:

Opublikowano

aha.... to znaczy, że na Twoją pomoc kierowcy nie mają co liczyć w razie czego??

Opublikowano

aha.... to znaczy, że na Twoją pomoc kierowcy nie mają co liczyć w razie czego??

Na moją zawsze, bezpieczeństwo życia ludzkiego podstawą

Ale miałem kilka przypadków i wiem jak to jest, lepiej się zabezpieczyć... Lecz myślę, że dużo się zmienia w ostatnim czasie i idzie w dobrym kierunku, zmiany są na +

Opublikowano

Na moją zawsze, bezpieczeństwo życia ludzkiego podstawą

Ale miałem kilka przypadków i wiem jak to jest, lepiej się zabezpieczyć... Lecz myślę, że dużo się zmienia w ostatnim czasie i idzie w dobrym kierunku, zmiany są na +

wiadomo, że najlepiej się zabezpieczyć - ale chyba nie w 10kg gaśnicę??? dlatego pomoc wzajemna wśród kierowców powinna być jak najbardziej propagowana. Zgodnie z prawem każdego obowiązkiem jest udzielenie pomocy rannemu lub wezwanie pomocy, przełóżmy to sobie na nasz spór.... :hi:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

w instrukcji wyczytałem że miejsce na gaśnice jest w avancie jest w uchwycie przed siedzeniem przedniego pasażera tak jak kolega wasill20 ja tej gaśnicy też tam nie mam i nie mam w ogóle pewnie dlatego że auto z NRD... kupie i wrzucę gdzieś po fotel...może jakieś małe wkręty i siatka ściągająca żeby nie latała..

Opublikowano

ja owinąłem w stary ręcznik, żeby się tłukła i wrzuciłem do schowka w bagażniku