Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Strumienica Zamiast Kata - 2.4 Bdv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Po długim czasie nabyłem za nie wielkie pieniądźe kolejną a4 tym razem b6 :)
Auto posada silnik 2.4 BDV który podobno posiada 4 sondy i 4 katalizatory? Auto normalnie pali lecz po wkreceniu się powyżej 2tys obrotów wywala CHECK silnika na desce i nie ma mocy. Podpiołem vaga - pokazało wypadanie zapłonu na 4,5,6 garku. Poczytałem troche odkreciłem wydech, odpalilem auto wkreca się aż miło, żadnych błędów. Więc stwierdziłem że przyczyna są katalizatory. Chciałem je wyciąć i wstawić strumienice ale podobno przed przednimi katalizatorami i za nimi jest sonda która zczytuje wartość i jeżeli tak zrobie to może zapalić mi się kontrolka na desce rozdzielczej lub cos na fisie. Ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Czy moge wyciąć te przednie katy i wspawać strumienice i bedzie wszystko wporządku? Czy ktoś mi naopowiadał bajek że tam jest 4 katalizatory? Poprzednio umieściłem post w złym temacie.

Pozdrawiam i czeakam na odpowiedź.

Opublikowano

Nie mialem stycznosci z tym silnikiem ale obstawiam 2 katy i 2 sondy , katy wycinasz w ich miejsce zwykla rura ,zagadaj z kolega spawaczem nie pchaj sie w dodatkowe koszty strumiennica dla nieliczonego wydechu to bezsens ( efekt po jej zalozeniu moze byc minusowy ) w miejsce sondy emulator sondy i bledów nie bedzie napewno

Edytowane przez michałswd

Opublikowano
  • Autor

A jak dokladnie podpina się taki emulator? Chyba zrobie tak jak mowisz i wytne katalizatory i wspawam rurke i założe ten emulator. Rozumiem że zaklada sie je tylko zamiast sondy wyjsciowej czyli tej za katalizatorem :)?

Opublikowano

dokładnie emulator wstawiasz w miejsce 2 sondy , poszukaj na all.... emulator katowy sondy w zaleznosci od typu podstawy emulatora

Wywierc otwór w rurze zastepujacej katalizator otwór o średnicy odpowiadającej szerokości emulatora i obspawaj tworząc silne i szczelne połączenie

między tymi elementami ( przed spawaniem dokładnie spasuj swoj oryginalny czujnik sondy do emulatora )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem 2.4 v6 co prawda w c5, i jestem na 90% pewny ze są 4 katy i 4 sondy.

Przecież to jest V6, norma spalin euro 4, przeciez w zwyklych rzedówkach sa 2 katy. 4 katy występuja w 3.0 v6 ASN 220km i mysle, ze tutaj bedzie podobnie

Edytowane przez SHITERS

Opublikowano

ja mam 2.0 i jest 1 kat i 2 sondy widziałem wydech 2.4 v6 tylko te starszy i były 2 katy w tych nowszych też sa 2 tylko sonda jest przed i za katalizatorem

Opublikowano

Są dwa katy i każdy ma po dwie sondy. Jedna sonda jest przed a druga za katem.

Opublikowano

Witam

Ciekaw jestem jak tam się udało Szanownemu Koledze sprawę rozwiązać. Mam ten sam silnik więc wiem, że są dwa katalizatory górne z sondami i dwa dolne. U mnie też już przypchane więc trzeba myśleć o rozwiązaniu. Z tego co czytałem i koledzy nawet tutaj piszą, wystarczy wyciąć i rurki o tej samej średnicy wstawić lub lepiej tłumiki plus emulatory. Druga sprawa to taka, że do tych naszych wydechów, Bosal ani nikt inny nie robi tłumików środkowych, więc trzeba kombinować. U mnie już praktycznie pusty i myślę, żeby wzorując się na wydechach chłopaków od tuningu dać w to miejsce po prostu dwa tłumiki. Co myślicie?

Cześć wszystkim,

Po długim czasie nabyłem za nie wielkie pieniądźe kolejną a4 tym razem b6 :)
Auto posada silnik 2.4 BDV który podobno posiada 4 sondy i 4 katalizatory? Auto normalnie pali lecz po wkreceniu się powyżej 2tys obrotów wywala CHECK silnika na desce i nie ma mocy. Podpiołem vaga - pokazało wypadanie zapłonu na 4,5,6 garku. Poczytałem troche odkreciłem wydech, odpalilem auto wkreca się aż miło, żadnych błędów. Więc stwierdziłem że przyczyna są katalizatory. Chciałem je wyciąć i wstawić strumienice ale podobno przed przednimi katalizatorami i za nimi jest sonda która zczytuje wartość i jeżeli tak zrobie to może zapalić mi się kontrolka na desce rozdzielczej lub cos na fisie. Ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Czy moge wyciąć te przednie katy i wspawać strumienice i bedzie wszystko wporządku? Czy ktoś mi naopowiadał bajek że tam jest 4 katalizatory? Poprzednio umieściłem post w złym temacie.

Pozdrawiam i czeakam na odpowiedź.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

BDV ma 2 katy i 4 sondy emulator do 2 sond musi być kątowy. Musisz kupić takie 2 emulatory i wkręcić w nie sondy.