Kraker Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Witam. Moja wiskoza jest zabita na stałe. Przydałoby się ją wymienić na sprawną, ale... No właśnie poczytałem, że z tanimi ok. 100PLN różnie bywa, czasem dopiero któraś z kolei działa prawidłowo. Ważny jest sposób przechowywania. Jakiej firmy polecacie? Jakiej budowy: bimetal płaski czy spiralny? No i cena. 600PLN nie dam, wydaje mi się że cena do 200 PLN jest uczciwa... Co polecacie, oczywiście nówka...
MATIUS Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 mi nówka SRL wytrzymała 1.5 roku....kosztowała 90zł ona jest spiralna .... teraz od 2.5 mam ori używkę i chodzi bezproblemowo na allegro behr chyba kiedyś był za 220zł do rzędowych r4
Kraker Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. 1,5 roku to tak sobie, w sumie tania. Z używką to trochę loteria, ale zawsze oryginał. Teraz widziałem behr'a za 250PLN, a beru za 225 + KW. Ciekawe ile te droższe wytrzymują czasu. A z drugiej strony to ciekawe co się psuje w tych sprzęgłach? Tracą szczelność i gubią olej? Bo raczej bimetal nie będzie się psuł... Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Kraker
MATIUS Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 gdzieś kiedyś czytałem że każde sprzęgło wiskotyczne można s\zregenerować tam jest jakiś płyn któy pod wpływek temp zmienia swoją obietośc i dlatego wisko zaczyna się kręcić szybciej poszukaj w google był nawet gdzieś manual z naprawy..
Kraker Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Tak, wiem. Jest na forum o uzupełnianiu oleju o odpowiedniej lepkości...
Rekomendowane odpowiedzi