Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Identyfikacja zegarów z VAG'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Odkryłem, że pomimo Briefów i reszty papierów zostałem oszukany. Mam zegary z innego Audi, a mianowicie w mojej wersji (1.8 ARG 125KM) raczej nie powinienem mieć dwóch małych skrajnych wskaźników- napięcie akumulatora i bodajże temperatura oleju. Po wyjęciu zegarów okazało się, że mam zegary z Audi z tą wersją (skrajne wskaźniki są zakryte przez plastik) i chciałbym się dowiedzieć z jakiego to modelu.

Uwaga pytanie od laika: Czy można z tego cokolwiek odczytać na temat dawcy?

4amhsksg.jpg

Edytowane przez Bose

Opublikowano

Ktoś pewnie zrezał... Tak jak połowa tutaj wkłada FIS z polifta do 94r (tylko taki przyklad) no to coś złego?

Opublikowano
  • Autor

Padł mi prędkościomierz i zanim zacznę wymieniać i grzebać, to chętnie dowiem się, czy to może kwestia kodowania w vag'u czy coś w tym stylu i jak dużo roboty by było z aktywacją tych dwóch skrajnych wskaźników.

Opublikowano

dokładnie może padły zegary na forum masz cały temat o zegarach w dziale warsztat

Opublikowano
  • Autor

Mam już namiary na firmę, która się zajmuje naprawą, ale zapytam się jeszcze po czym mógłbym poznać czy dane zegary pasują do mojego samochodu? Czy tu chodzi głównie o ten początek 8D0 920 , a dalej to już kwestia dobrania zegarów od benzyniaka? Może znajdę drugie i przy okazji wsadzę pełnego fisa...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po wyjęciu zegarów okazało się, że mam zegary z Audi z tą wersją (skrajne wskaźniki są zakryte przez plastik)

Bo tak jest chyba w każdych zegarach nie posiadających wskaźnika temp. oleju i napięcia aqu. Cyferblaty są natomiast silniczków i wskazówek brak, a całość jest zasłonięta przez plastik. U mnie to samo jest. Więc prawdopodobnie to są ori zegary z jakimi wyjechał z fabryki :decayed:

Edytowane przez Fazii