yendreq Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Witam padła mi jedna dioda w tylnej lampie i wygląda jak "stara szkapa bez zęba" czy ktoś się orientuje kto to mógłby przelutować (podejrzewam zimny lut) diodę w okolicach Siedlec???
wrclaguna Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 A jak sie dostaniesz do diody ? lampe ciezko bedzie rozkleić
yendreq Opublikowano 6 Września 2014 Autor Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) A jak sie dostaniesz do diody ? lampe ciezko bedzie rozkleić powinno dać radę w gorącej wodzie "ugotuję rosół LED" wtedy klej powinien stać się plastyczny i bezproblemowo odejść tylko szukam kogoś kto sprawdziłby i był w stanie przelutować diodę. robił może ktoś z forumowiczów taki zabieg???? Edytowane 6 Września 2014 przez yendreq
wrclaguna Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 Kiedys poswieciłem taka lampe do testów odkleic mozna tylko ten czerwony plastik , oczywiscie uszkodziłem lampe
proximpuh Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 Ja też próbowałem, udało się, ale szpetny ślad już niestety pozostał po sklejeniu
Rekomendowane odpowiedzi