Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam prosze o analizę logów dynamicznych ponieważ ostatnio coś mi sie ''naprawiło '' w aucie i przez dwa dni czułem ze ono naprawde ma przyspieszenie i zbiera sie jak należy zwłaszcza powyzej 100 km/h i powyżej 2100rpm dostawało buta po załączeniu turbiny a teraz jest jak przedtem :) logi statyczne wrzuce wieczorkiem bo zapisało mi je w jakmiś dziwnym formacie i nie moge konwertowac. Dodam że turbina czyszczona w zeszłym roku z powodu not laufa, egr zaślepiony, katalizator wydłubany. n75 zaciaga powietrze z gruszki na 0,7 bara a gruszka jest szczelna, zmienna geometria chodzi płynnie.

DYNAMICZNE:
STATYCZNE:
BASIC SETTINGS:

Edytowane przez ?ukasz1988

Opublikowano

Tak na moje oko to turbo trochę się przycina, spróbuj go przegonić po jakiejś trasie, może wróci do normy.

Opublikowano
  • Autor

Powiem ci e że od roku juz nie stosuje PSJ czt. piz*o...ty Styl Jazdy ;-) i regularnie kręce wyżej a dodam jezcze ze od strony filtra powietrza w rurze jest olej i turbnika ma troszke poprzecznego luzu i słychać ją od niskich obrotów do jakiś 2200rpm. Lecz mimo to oleju nie ubywa .

Opublikowano

olej moze byc z odmy jak by turbo puszczało olej to miałbys intercooler zalany i mialbys film olejowy w dolocie:D

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście że w przewodach od IC jest olej jak je odkręce to potrafi trochę pokapać olejem ale jak wspominałem nie specjalnie ubywa oleju na bagnecie . Wczoraj zrobiłem trase 140 km i butowałem wielokrotnie lecz nic sie nie zmienia, dalej jest jak było czyli lekki przymuł powyżej 120 km/h na niskich biegach nawet fajnie sie zbiera . Nie wiem do czego sie przyczepic , a wy pewnie po logach tez nie widzicie żeby coś odbiegało od normy . Może niech jeszcze ktoś sie wypowie i bedzie jakaś konkretna odpowiedz:) dziekuje za pomoc kolego wyżej :-)

Opublikowano

wiesz co mozesz zobaczyc jeszcze kolektor ssacy moj przed czyszczeniem 3kg po wygotowaniu 1.5kg:D:D piaty bieg zrobił sie jak 4 przed czyszczeniem. po logach to nic szczegulnego nie widac tylko 011 wyglada jak by sie geometria przycinała

Opublikowano
  • Autor

powiem ci że kolektora nie ruszałem ale jeszcze wczesniej jak czyściłem egr a potem zaślepiałem to było widac tam sporo syfu ale nie zagłębiałem sie specialnie :facepalm: to napewno mam do czyszczenia :decayed: ale zastanawia mnie jak ten disel mógł tak pięknie zapierda...ać z każdego biegu nawet z piątki znakomicie a potem znowu to samo i ani śladu tego wspanialego stanu :( jak będe miał chwile przeczyszcze ten kolektor , a jak nie pomoże to znowu tą geometrie :)

Dzięki Baca za sugestie :decayed:

Opublikowano

Niema sprawy oby czyszczenie pomogło:)

Znalazłem cos mozesz sam sobie wszystko sprawdzic moze sie przyda:)

http://forum.vw-passat.pl/threads/10985-LOG-Pomiar-Dynamiczny-Silnika

Edytowane przez baca2309