Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z AHU 1,9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie od pewnego czasu mam problem z autem, silnik 1,9 tdi 90km.Auto od pewnego czasu traci moc na początku ładnie ciągnie i jest wszystko gitara ale jak przyspieszam mometnalnie nie ma mocy tak jak by nie było turbo. na zaworku n18 odpieła mi sie wtyczka włorzyłem i nadal jest tak samo. podpieliśmy u kolegi pod komputer i wywaliło mi błedy :01265 Zawór cewki regulatora próżniowego EGR – N18 i 00575 Czujnik ciśnienia w rurze rozgałęźnej .Potrzebuje waszje pomocy bo nie wiem co się dzieje. Wszystko było w porządku dopuki mi sie nie zaioł termostat.jak straci moc to jak go zgasze i ponownie uruchomi to jest dobrze i auto dalej ciągnie ale się powtarza strata mocy.

Opublikowano

Kolego masz jakaś nieszczelność, przejrzyj wężyki, przejrzyj dolot i sprawdź też węzy idący do ecu. Nie dymi ci za bardzo?? nie gwiazda coś??

Opublikowano
  • Autor

Nie dymi z tum jest oki.

Opublikowano

Jak będziesz sprawdzał wężyki to zobacz czy nie są w środku przy pchane, dolot dla świętego spokoju też sobie sprawdź.

Opublikowano
  • Autor

Wymienilem wezyki na nowe od zaworka n75. Sprawdzalem dolot i wszystko oki. Sprezarka papuje jak powinna. Ale dalej jest to samo po przekroczeniu predkosci 120km/h nie ma mocy po wylaczeniu i uruchomieniu silnika na nowo jest wszystko oki ale ba krotki okres. Panowie potrzeboje pomocy z tym problemem. Jeszcze musze podpiac pod kamuter i zobaczyc jakie bledy wywala.

Opublikowano
  • Autor

Wymienilem wezyki na nowe od zaworka n75. Sprawdzalem dolot i wszystko oki. Sprezarka papuje jak powinna. Ale dalej jest to samo po przekroczeniu predkosci 120km/h nie ma mocy po wylaczeniu i uruchomieniu silnika na nowo jest wszystko oki ale ba krotki okres. Panowie potrzeboje pomocy z tym problemem. Jeszcze musze podpiac pod kamuter i zobaczyc jakie bledy wywala.

Opublikowano

Kolego jak możesz do podmień sobie zaworek N75 bo tu może być przyczyna:)

Edytowane przez audkic

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie i tu jest problem bo nie mam takiej mozliwosci ale postaram sie cos ogarnąć i zobaczymy czy to jest to.

Opublikowano

Zrob logi. n18 nie ma nic wspolnego bo jest od egru chyba ze sie zaciął w pozycji otwartej ale by wtedy kopcił na czarno. sprawdz czy jest szczelna i czy wogle pracuje gruszka turbiny duza strzykawka kawałek wezyka i wytwarzasz cisnienie powina sztanga pracowac. mozesz jeszcze połaczyc wezyki cisnieniowe ze soba na chwile by wyeliminowac n75 podłaczasz gruszke pod turbo i sprawdzasz

Opublikowano

:vaglogi: A później zapewne regeneracja N75 (opis jest na forum i w necie)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kolego sprawdz szeroki wąż na górze po lewej przy turbo (jak otworzysz klapę) u mnie nył szczelinowato podłużnie pod spodem pęknięty i komputer łapał błąd przy przyspieszaniu i auto traciło moc a bujałem sie z tym z 1, 5 roku po waqrsztatach

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taki sam silnik w mojej oooo. Auto do 120km/h jakoś ciągło a później muł. Błąd też miałem ten sam 575. Wymieniłem wezyki od N75 i dalej tak było. Po wymianie zaworka N75 na nowy auto odzyskało moc:-D