Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak działa serwo w 1.8T AEB FWD?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W wolnossącym silniku wspomaganie hamulca idzie z kolektora ssącego, a jak jest w takim A4 z tematu? Jest jakaś pompa czy jak? Pytam bo z dnia na dzień hamulce się sporo pogorszyły - wcześniej wystarczyło położyć palce na pedale i auto hamowało, któregoś pieknego dnia podczas jazdy hamulec zrobił się "tępy", trzeba trochę mocniej wciskać pedał (ale też nie jakoś strasznie - jeździłem Astrą F i tam sprawne hamulce tak się właśnie zachowywały), no i teraz dojeżdżając do skrzyżowania i hamując nie wystarczy tylko położyć palców na hamulcu, a trzeba go wcisnąć. Pedał nie wpada w podłogę, wspomaganie działa, bo na zgaszonym silniku po kilku depnięciach jest twardy i jak się wtedy odpali to czuć jak mięknie. ABS też jest sprawny i działa. Od czasu awarii wymieniłem już cały układ hamulcowy - klocki, tarcze, płyn, przewody na przodzie, odpowietrzanie na wszystkie możliwe sposoby i... NIC się nie zmieniło. W sumie zostaje tylko serwo bo pompa ABS wydaje mi się sprawna (można zablokować koła, nic nie ściąga, abs działa jak należy, brak błędów).

Opublikowano

sprawdz przewod podcisnienia z kolektora do serwa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

no winc

zdjąłem ten przewód od strony kolektora, bo od strony serwa ciągnąłem ale coś nie chciał wyleźć :D

zassać się da, ale dmuchnąć w niego nie da rady więc chyba tak jak powinno być...

jakieś inne pomysły macie czy kupić plaka i szykować się do sprzedaży? :D

-----------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT:

widzę, że nikt nie ma pomysłów :D

ale mam nowe info, trochę dzisiaj przepaliłem złomixa na mieście i nie jest dobrze:

trzy mocne hamowania ze 160-180 i brak hamulców, gdybym nie umiał redukować z międzygazem to bym się wyebał w barierki :decayed:

smród z nich potworny, ale oba w takiej samej temperaturze, tył nie śmierdział, wypaliłem szlugę na parkingu i hamulec wrócił (chociaż miętki dosyć)

tarcze i klocki przód to ferodo

tarcze tył bosch, klocki też ferodo

poszukam opakowań, bo nie pamiętam nazw, ale raczej nie były to jakieś sportowe modele :D no ale też nie chinole

płyn dot5 chyba, w każdym razie drogi fest

no i nowe przewody hamulcowe -.-"

jakieś pomysły ?

Edytowane przez darioo99

Opublikowano

to ze sie zagotowaly to normalne 288 to malutka tarcza........... nie nadaje sie do takiego katowania 3 razy pod rzad
a u mnie jest to samo nowy plyn, serwo wieksze uzywka z pompa, przewody w oplocie, taki urok b5tek z tymi hamulcami

Edytowane przez pioteros

Opublikowano
  • Autor

na 15" chyba nic większego nie wejdzie nie? :X

Opublikowano

Do 15" nie wejdzie, nie zalało Ci czasem podszybia? Odpływy drożne? Podjedź na jakiegoś spota i porównaj z inną B5-tką to serwo, czy może jest jakaś różnica.